Ingezonden persbericht

Persbericht Skate Bond Nederland
www.skatebond.nl

Landelijke skeelercompetitie Univé Holland Inline Cup, 1e wedstrijd, Bantega, 12 mei 2007 (75 km)

Alain Gloor wint openingswedstrijd Univé Holland Inline Cup

Alain Gloor is in Bantega winnaar geworden van de eerste klassieker om de Univé Holland Inline Cup 2007. Tweede eindigde Roy Boeve en als derde kwam Hermen van der Wal over de streep. De eerste lange afstandswedstrijd van dit seizoen (75 km) was geen gemakkelijke. Hoewel het gelukkig droog bleef, speelde de harde wind rondom het Tjeukemeer in het zuidwesten van Friesland de deelnemers behoorlijk parten. Het deelnemersveld werd dan ook behoorlijk uiteen geslagen in het verloop van de wedstrijd.

Na de eerste serieuze ontsnapping van Roy Boeve en Martijn Kromkamp gingen na ca. 25 km Frank Fiers (Belgie), Alain Gloor (Zwitserland) en Rob Hadders op avontuur, wat later de beslissende ontsnapping bleek op te leveren. Nadat het trio ruim een minuut voorsprong had opgebouwd kwam er vanuit het peloton reactie van een zevental rijders, waarbij wederom Roy Boeve, nationaal kampioen Gary Hekman en de altijd sterk rijdende Arjan Mombarg. Opvallend was ook de aanwezigheid van B-rijder Jouke Hoogeveen hierin.

De zeven wisten het leidende trio te achterhalen, waarna het tiental gezamenlijk na 42 km startplaats Bantega weer bereikte met een minuut voorsprong op de achtervolgers. In de 5 plaatselijke ronden van ruim 8 km die hier nog moesten worden afgelegd vielen nog diverse ontsnappingspogingen vanuit de kopgroep te noteren. Bij het ingaan van de laatste ronde leverde dit een kopgroep op met Roy Boeve, Alain Gloor, Willem Hut en Hermen van der Wal met een voorsprong van 30 seconden. Het viertal gaf deze voorsprong niet meer uit handen en de eindsprint werd vervolgens nipt gewonnen door Alain Gloor.

Behalve in klasse 1 (Heren A/B) was er ook volop strijd in klasse 2 (Heren C1/V1, Dames 1) en klasse 3 (Heren C2/V2, Dames 2). Snelste dame over 42 km werd Marieke van Hoek uit Wassenaar, gevolgd door Annelies van Miert (2e) en Yvonne Spigt (3e). Op 16 juni vindt de tweede wedstrijd om de Univé Holland Inline Cup plaats in Zaanstad, waar wederom honderden wedstrijdrijders en recreanten aan de start worden verwacht.

Uitslagen: AB C1V1D1 C2V2D2

Meer info: www.skatebond.nl/speed