Dienstenbond CNV

Nieuws

12 mei 2007

Cao Akkoord Tuinbouwveilingen

Kort geleden heeft CNV Dienstenbond onderhandeld met de werkgevers uit de Tuinbouwveilingen. Deze onderhandelingen hebben geresulteerd in een akkoord. Wij leggen dit akkoord ter stemming aan u voor.

Het akkoord
Het cao akkoord bestaat uit twee punten:


· De huidige cao wordt ongewijzigd verlengt tot 1 april 2008


· In deze periode zal er totaal een structurele loonstijging van 2,5 % zijn

De volledige tekst van het akkoord vindt u in de bijlage.

CNV Dienstenbond legt dit akkoord met een positief stemadvies aan u voor. U kunt uw stem uitbrengen met bijgevoegd stemformulier. Stemmen kan tot maandag 21 mei 2007.

Waarom dit akkoord?
Normaal wordt er bij cao onderhandelingen over meer zaken dan loon alleen gesproken. De veilingwereld is echter in beweging. Activiteiten veranderen, en daarmee ook de vraag op welke manier de arbeidsvoorwaarden het beste geregeld kunnen worden. Het grootste lid van de werkgeversvereniging Tuinbouwveilingen onderzoekt op dit moment of deze veiling onder de cao Groothandel Aardappelen, Groeten en Fruit kan gaan vallen. De kans is groot dat deze veiling per 1 april 2008 onder deze cao gaat vallen. De andere veilingen denken nog na over de vraag of zij ook onder deze cao willen vallen. Al met al is er dus onzekerheid over het voortbestaan van de cao Tuinbouwveilingen. Daarom vindt CNV Dienstenbond het verstandig om nu geen langlopende afspraken te maken bij de cao Tuinbouwveilingen, maar hebben wij ons geconcentreerd op de loonvraag en een korte looptijd.

Uw rechten bij overgang van cao?

Mocht het zo lopen dat u over enige tijd onder de cao Groothandel in Aardappelen, Groenten en Fruit gaat vallen dan zijn uw rechten gewaarborgd. Arbeidsvoorwaarden mag een werkgever niet eenzijdig wijzigen. Uiteraard zitten er verschillen tussen de twee caos. Over deze verschillen zullen afspraken gemaakt moeten worden met uw werkgever. Uitgangspunt van CNV Dienstenbond bij dergelijke afspraken is dat het pakket arbeidsvoorwaarden na de overgang gelijkwaardig is met het pakket voor de overgang.

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Neem contact op met uw bestuurder Agostino Di Giacomo Russo tel 055 577 26 40 of per e-mail: a.digiacomorusso@remove-this.cnvdibo.nl


* Bijlage (pdf) ---ivm technische storing kunt u deze bijlage pas volgende week lezen.