Gemeente Maassluis

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw N.J. Bergwerff-van t Hoff

Op zaterdag 12 mei 2007 ontvangt mevrouw Bergwerff-Van t Hoff een koninklijke onderscheiding uit handen van de burgemeester van Maassluis, de heer J.A. Karssen. De uitreiking zal plaatsvinden ter gelegenheid van het 75 jarig jubileum van de EHBO regio/kring Schiedam.

Mevrouw Bergwerff is ruim 40 jaar geweest voor de EHBO Maassluis. Van 1966 tot 2006 was zij kaderinstructeur bij de EHBO Maassluis. Zij heeft in deze periode vele honderden personen opgeleid voor het EHBO diploma en door middel van herhalingscursussen deze diplomas geldig gehouden. Daarnaast was zij vele jaren deelnemer en jurylid bij EHBO-wedstrijden in de regio. Ook was zij enkele jaren secretaris van het bestuur van de EHBO te Maassluis.

Behalve voor de EHBO was mevrouw Bergwerff ook actief voor andere instellingen in Maassluis. Zij is een van de oprichters geweest van de nog steeds bestaande Bijbelklas, van 1982 tot 1986 was zij leidster van de Bijbelklas. Van 1995 tot 1998 was zij als scriba verantwoordelijk voor de Kerkenraadsvergaderingen en het kerkelijk bureau. Van 1993 tot 1997 was zij gastvrouw bij de activiteiten voor bejaarden. Sinds 2005 is zij wijkdame en vervult zij de bij deze functie behorende sociale en pastorale taken.

Mevrouw Bergwerff is sinds 1993 actief voor de Actie Kerstgroet, een organisatie die voedselpakketten inzamelt voor de Stad Beregszász in de Oekraïne. Van 1993 tot 1995 was zij lid van de stuurgroep die de inzameling en de transporten van de voedselpakketten coördineert. Daarna bleef zij zich tot 2003 als vrijwilliger inzetten voor de Actie Kerstgroet.

In 1999 werd mevrouw Bergwerff lid van een werkgroep die de exploitatie van het kinderhuis De Regenboog in Beregszász in de Oekraïne op zich had genomen. Dit kinderhuis werd in 2002 ondergebracht bij de Stichting De Regenboog. Mevrouw Bergwerff werd lid van het bestuur, een functie welke zij sindsdien onafgebroken vervult.

Decoranda heeft zich geruime tijd ingezet voor de lokale samenleving. Haar activiteiten worden aangemerkt als iemand die zich geruime tijde ten bate van de samenleving op het terrein van EHBO, het kerkelijk leven en ontwikkelingssamenwerking heeft ingespannen. Vanwege haar verdiensten is mevrouw Bergwerff benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.