Multiculturele Vredesmis The Armed Man gratis in Armando Museum


AMERSFOORT, 20070425 -- The Armed Man - A Mass For Peace van Karl Jenkins wordt zaterdag 12 mei 2007 uitgevoerd in het Armando Museum in Amersfoort. Het muzikale spektakelstuk ging in première in april 2000 ter gelegenheid van de millenniumwende. Pers en het publiek waren meteen onder de indruk van deze multiculturele vredesmis.

The Armed Man - A Mass For Peace van Karl Jenkins ging in première in april 2000 ter gelegenheid van de millenniumwende. De pers en het publiek waren meteen onder de indruk van deze multi-culturele vredesmis.
Karl Jenkins is het genie achter de voormalige popgroep The Soft Machine. Bij het ingaan van het nieuwe millennium wilde hij met een moderne mis terugkijken op de meest oorlogszuchtige en destructieve eeuw uit de menselijke geschiedenis, maar ook vooruitblikken naar een hopelijk minder gewelddadige nieuwe eeuw.

De dertiendelige mis is een aaneenrijging van spannende muziekmomenten. De stampende laarzen, de schrille tonen van de piccolo uit de militaire blaaskapel, het indrukwekkende koor dat om Gods bescherming smeekt. De christelijke mis vormt het uitgangspunt van de compositie, maar wordt doorsneden met literaire teksten en muzikale stijlen uit alle delen van de wereld. Malory, Dryden, Swift, Tennyson en Kipling worden geciteerd maar ook de Koran en de Hindoestaanse Mahàbharàta. De mis raast als een vuurbal door de concertruimte.



THE ARMED MAN - A MASS FOR PEACE
Karl Jenkins (componist)
Servaas Schreuders (dirigent), Kamerkoor Collegium Utrecht, aangevuld met zangers en instrumentalisten uit Utrecht.

Armando Museum Amersfoort:

zaterdag 12 mei, 20.30 uur, zaal open 20.00
Langegracht 36 - Amersfoort

Entree gratis. Reserveren 033-4614088 of info@armandomuseum.nl (vol is vol)


NB het is jazzweekend in Amersfoort. Moeilijk parkeren. Armando Museum op 10 min. lopen van Amersfoort CS.

Met dank aan de Vrede van Utrecht en de Gemeente Amersfoort die het mogelijk maken deze bijzondere voorstelling naar het Armando Museum in Amersfoort te halen.


De herdenkingsmis wordt ook uitgevoerd: Domkerk Utrecht, vrijdag 4 mei, 20.45 uur
Entree gratis, reserveren niet mogelijk.





Ingezonden persbericht