Nederlandse fanclub voor Doctor Who


NIJMEGEN, 20070508 -- De stichting Dutch Time Travellers heeft in Nederland de eerste fanclub voor de BBC-serie Doctor Who opgericht. Onder de naam Dutch Time Travellers Association (DTTA) wil de fanclub met een eigen website, www.gallifrey.nl, en het organiseren van activiteiten de Nederlandse fans van Doctor Who samenbrengen. De DTTA zal op 12 en 13 mei aanwezig zijn op de Dutch Star Con in Berkel Enschot.

De sciencefictionserie Doctor Who werd in 1963 voor het eerst uitgezonden door de BBC. De serie volgt de avonturen van The Doctor, een tijdheer van de planeet Gallifrey, die door tijd en ruimte reist in een blauwe politietelefooncel. In Engeland is de serie een nationaal instituut dat in 2005 een nieuwe start beleefde met Christopher Eccleston in de rol van de buitenaardse tijd- en ruimtereiziger. De huidige Doctor wordt gespeeld door de Schotse acteur David Tennant.

In Nederland werd de serie in de jaren zeventig uitgezonden, met Tom Baker als de Doctor, en in de jaren tachtig, met Peter Davison als de Doctor. Sinds juni 2006 wordt de nieuwe serie van Doctor Who in Nederland uitgezonden door de VARA.





Stichting Dutch Time Travellers