Nederlandse Zeepkistenrace kampioenschappen


racen vanaf de vuilnisbelt

OUDEHASKE, 20070510 -- Nederlandse Zeepkistenrace kampioenschappen op 12 mei in Oudehaske (racen vanaf de vuilnisbelt) Op zaterdag 12 mei aanstaande vindt voor de tweede maal in successie de Nederlandse kampieon schappen Zeepkistenrace plaats. De locatie is Ecopark De Wierde, De Dolten 11, Oudehaske, van afvalbedrijf Omrin. Het evenement waarbij de deelnemers een parcours moeten afleggen over de vrij steile weg vanaf het stortcompartiment begint om 10.00 uur en eindigt rond 15.30 uur. De wedstrijd bestaat uit twee manches, de eerste begint om 10.00 uur en de tweede om 13.00 uur. De toegang is gratis.

De Zeepkistenrace is een initiatief van het Friesland College Techno Lyceum. De race is onder andere bedoeld om vmbo-leerlingen kennis te laten maken met de wereld van de techniek. Ruim twintig teams afkomstig uit zowel vmbo als mbo nemen deel. Bij de organisatie van de race zijn enkele tientallen cursisten van meerdere opleidingsrichtingen binnen het Friesland College betrokken.

De teams hebben alle zorggedragen voor een technisch ontwerp van een zeepkist, en dat vervolgens ten uitvoer gebracht. Op 12 mei wordt duidelijk wie de snelste zeepkist ontworpen heeft en welk team het origineelst, creatiefst of technisch meest bekwaam was. De prijzen worden uitgereikt door de heer John Vernooij, bedrijvengroepdirecteur Recycling & Grondstoffen van Omrin.

Wwebsite: www.zeepkistenraceheerenveen.nl





j de zwaan