Gemeente Roermond

Boek over leven en werk van Marijke Stultiens

Het Stedelijk Museum Roermond gaat een boek uitgeven over het leven en werk van Marijke Stultiens. Het boek verschijnt bij de opening van haar expositie in het museum op zondag 13 mei 2007. Tot 31 januari 2007 kunt u voorintekenen op dit boek voor de speciale prijs van 30 euro.

Marijke Stultiens is al meer dan 50 jaar actief als kunstenaar en tot op de dag van vandaag nog steeds bezig met de vervaardiging van nieuw werk. Niet alleen heeft zij met haar schilderijen, textielwerken en collages een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de kunst, ook heeft zij zich op maatschappelijk vlak sterk gemaakt voor de situatie van kunstenaars met name in Limburg.

Voor het Stedelijk Museum Roermond vormt dit aanleiding om in het voorjaar 2007 een grote expositie van haar werk te organiseren. Bovendien verzorgt het museum de uitgave van een royaal geïllustreerd boek gewijd aan Marijke Stultiens en haar kunst. Het boek verschijnt bij de opening van de expositie in het Stedelijk Museum Roermond op zondag 13 mei 2007.
Voor de organisatie van de expositie en de uitgave van dit boek is een Comité van Aanbeveling gevormd, bestaande uit Henk van Beers, burgemeester van Roermond, Thérèse Cornips, vertaalster, Ger Kockelkorn, oud-burgemeester Meerssen, Karel Majoor, oud-burgemeester Meerssen, Maaike Meyer, hoogleraar literatuur Universiteit Maastricht, en Odile Wolfs, gedeputeerde cultuur Provincie Limburg.

Voor het boek kunt u nu al voorintekenen voor de speciale prijs van 30,-. Het boek zal tijdens de expositie te koop zijn voor 35,-. Het boek kunt u afhalen vanaf de opening van de expositie in het Stedelijk Museum Roermond. U kunt het ook laten toesturen voor een meerprijs van 3,- i.v.m. de portokosten. Verder bestaat de mogelijkheid om samen met het boek ook een originele collage in passepartout, formaat ca. 60 x 60 cm, van Marijke Stultiens aan te schaffen voor de speciale prijs van 130,-. Boek en collage kunt u eveneens afhalen bij het Stedelijk Museum Roermond. Eventueel kunt u beide toegezonden krijgen.

Als u van dit aanbod gebruik wilt maken, kunt u onderstaande coupon invullen en voor 31 januari 2007 sturen naar: Stedelijk Museum Roermond Boek Marijke Stultiens
Andersonweg 8
6041 JE Roermond

(coupon)
Naam
Adres
Postcode/woonplaats
Telefoonnummer

O wil graag het boek over Marijke Stultiens ontvangen voor de speciale prijs van 30,- en haalt het boek af in het Stedelijk Museum Roermond (betaling in museum)

O wil graag het boek van Marijke Stultiens ontvangen voor de speciale prijs van 33,- en krijgt het boek toegezonden op het vermelde adres (rekening wordt meegezonden)

O wil graag het boek en een collage van Marijke Stultiens ontvangen voor de speciale prijs van 130,- en haalt boek en collage af bij het Stedelijk Museum Roermond (betaling in museum) Publicatiedatum: 12.12.2006 Bijgewerkt: 12.12.2006