Gemeente 's-Hertogenbosch

21-03-2007
Vestingloop 's-Hertogenbosch 2007
Hardlopen is hot! En wat is er mooier dan het beoefenen van je sport op een unieke locatie? Op zondag 13 mei - Moederdag - brengt de Vestingloop 's-Hertogenbosch beiden samen. Van 12.00 tot 17.00 uur vormen de Bossche vestingwerken wederom het decor voor dit unieke hardloopevent. De start en finish zijn op de Zuidwal en Bastion Oranje. Hier vindt voor alle lopers en niet-lopers ook de Vestingfair plaats. Deze Vestingfair staat in het teken van "gezond eten en bewegen". Op de Vestingfair presenteren diverse partijen uit de stad en regio zich met activiteiten voor jong en oud en gezonde hapjes en drankjes.

Vestingloop 's-Hertogenbosch
De Vestingloop bestaat uit afstanden voor zowel beginnende als getrainde lopers. Zij kunnen deelnemen aan de KNAU wedstrijdloop over 15 km en recreatieve onderdelen zoals de halve marathon, 15 km, 10 km en 5 km. Om 14.00 uur klinkt het startschot voor deze afstanden. Inschrijven is mogelijk tot 1 mei via www.vestingloop.nl of op zondag 13 mei van 12.00 tot 13.30 uur bij de start en finish op Bastion Oranje en de Zuidwal. Op de website wordt het beschikbare prijzengeld gepubliceerd.

Speciale onderdelen voor jeugd en bedrijven
Voor de basisschooljeugd is i.s.m. Servicepunt Sport & Bewegen van de gemeente 's Hertogenbosch een speciale Brabants Dagblad Kidsrun van 1 km uitgezet. Leerlingen van de middelbare scholen kunnen deelnemen aan de 5 km-loop. Deelname aan beide onderdelen is gratis. Voor meer informatie of inschrijven kun je terecht bij het Servicepunt Sport en Bewegen via (073) 615 97 77.

De Bedrijvenloop daagt bedrijventeams uit te laten zien tot welke sportieve prestaties zij in staat zijn. Een team bestaat uit minimaal drie en maximaal vijf personen (v/m). De tijden van de snelste drie lopers tellen mee voor het klassement. Inschrijven is alleen mogelijk via www.vestingloop.nl tot uiterlijk 1 mei. Na-inschrijven voor de Bedrijvenloop is niet mogelijk.

Vestingfair
Beweging en gezond eten houden je fit. Tijdens de Vestingfair presenteren diverse organisaties uit de stad en regio hun bijzondere activiteiten en laten boeren uit de omgeving u proeven van verse, gezonde streekproducten. Dit sluit perfect aan bij het thema van de Vestingfair. Als vestingstad heeft 's-Hertogenbosch van oudsher een sterke relatie met de omliggende dorpen. Tijdens de Vestingfair tonen die dorpen uit de regio wat zij allemaal te bieden hebben. Inmiddels hebben verschillende partijen zoals ZLTO, Streekfestival Het Groene Woud, de Hertogboeren, Staatsbosbeheer, VVV 's-Hertogenbosch en IVN/Vogel- en Natuurwacht toegezegd mee te werken aan de Vestingfair. Zij vullen de fair met leuke activiteiten, gezonde hapjes en drankjes uit de streek en nog veel meer. De Vestingfair duurt van 12.00 tot 17.00 uur en vindt plaats op de Zuidwal en Bastion Oranje.

De Vestingloop en Vestingfair zijn een initiatief van de gemeente 's-Hertogenbosch en de Stichting 's-Hertogenbosch Vestingwerken. Atletiekvereniging O.S.S.-VOLO uit 's Hertogenbosch ondersteunt bij de organisatie van de Vestingloop en de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) draagt bij aan de organisatie van de Vestingfair.