NCRV

Het hoogste woord

Halina Reijn in Het hoogste woord

Zondag 13 mei 2007
Aflevering 8 (8/12)
22.55 uur, Nederland 2

In Het hoogste woord vertelt Halina Reijn hoe ze zich stort in al haar rollen, en dat ze weleens vreest dat het leven te kort zal zijn. Ook tijdens haar sabbatical in 2005 bleef Halina productief. In die periode schreef ze haar debuut Prinsesje Nooitgenoeg. In het najaar zal Halina Reijn te zien zijn in de miniserie De Prins en het meisje (VPRO) over de liefde tussen Mabel Wisse Smit en prins Friso van Oranje. Eind van dit jaar is ze ook te zien in de film Nadine van regisseur Erik de Bruijn, waarvoor op dit moment de opnamen plaatsvinden in Portugal.

De afgelopen jaren was ze te zien in succesvolle films als De passievrucht, Zwartboek en Blind. Maar Halina Reijn is toch vooral bekend geworden door haar acteerwerk in het theater. Daar ligt de oorsprong van haar passie voor het acteren. En daar heeft ze prachtige rollen neergezet, waaronder Lulu en Electra. Voor de voorstelling Shopping and Fucking kreeg ze een Colombine en voor haar Electra in Rouw siert Electra een nominatie voor een Theo `d Or. Maar of het nu op het toneel is of voor de camera, Halina Reijn geeft zich volledig.

Het hoogste woord is inmiddels uitgegroeid tot een multimediaal project. Het begon in 2004 als een rubriek in de NCRV gids, werd een radiorubriek in Schepper & Co op Radio 5 en vorig jaar verscheen Het hoogste woord in boekvorm. Daaraan wordt dit jaar met Pinksteren een nieuw medium toegevoegd, de site www.hethoogstewoord.ncrv.nl.

Presentatie: Klaas Drupsteen