NCRV

Schepper & Co

Uitreiking Ab Harrewijn Prijs 2007 live in Schepper & Co

Zondag 13 mei
15.00 uur, Radio 5

Op zondag 13 mei vindt in het NCRV Radio 5-programma Schepper & Co de uitreiking plaats van de Ab Harrewijn Prijs 2007. De Ab Harrewijn Prijs wordt vanaf 2003 jaarlijks uitgereikt aan een persoon of groep personen die zich met een origineel idee hebben ingezet voor de onderkant van de samenleving. De prijs is vernoemd naar dominee en Groen Links-Kamerlid/voorzitter Ab Harrewijn, die in 2002 overleed.

Voor de Ab Harrewijn Prijs 2007 zijn de volgende organisaties/personen genomineerd:

- Tessel Pauli en de vrijwilligers van de Steungroep Vrouwen zonder Verblijfsvergunning, die werkt aan het verbeteren van de positie van vrouwen die zonder geldig verblijfsdocument in Nederland wonen.
- Prabhati Verburg, drijvende kracht achter de internationale vrouwenkoren Alomtonen. In het koor vinden vrouwen een internationaal netwerk en mogelijkheden om de Nederlandse taal te leren
- Ben van Dam, trekker van de Stichting Geestelijke Verzorging Rijnmond. De stichting vult een leemte die is gevallen door de verzakelijking van de zorg, waardoor geen plaats meer is voor levensvragen.

- Norga Simons, Madeline Andringa en de andere vrijwilligers van de Stilte Actie in Den Haag. Elke derde dinsdag van de maand verzamelt een groep vrijwilligers zich bij de ingang van de Tweede Kamer als stil protest tegen de armoede in Nederland

- Riki Jonker, secretaris van de Stichting Bundeling Enschedese Uitkeringsgerechtigden. Met minimale middelen helpen de vrijwilligers van BEU, zelf allen uitkeringsgerechtigd, anderen voor wier problemen geen individuele aandacht meer bestaat. Bijvoorbeeld met het helpen invullen van formulieren.

De uitreiking van de Ab Harrewijn Prijs 2007 vindt plaats in het RK Spiritueel Centrum De Boskant in Den Haag en is live te horen in de uitzending van het NCRV-programma Schepper & Co.