Gemeente Roermond

Marijke Stultiens

Marijke Stultiens exposeert in het Stedelijk Museum Roermond

Van zondag 13 mei tot en met 19 augustus kunt u in het Stedelijk Museum Roermond een expositie van Marijke Stultiens bezichtigen. Opgeleid als schilder maakte ze met name in de jaren '60 en '70 furore als textielkunstenares. Vanaf 1990 heeft ze zich toegelegd op het maken van werk van en op papier. Deze werken zijn nu voor het eerst te zien in deze tentoonstelling.

Marijke Stultiens
Marijke Stultiens is al meer dan 50 jaar actief als kunstenaar en tot op de dag van vandaag nog steeds bezig met de vervaardiging van nieuw werk.
Niet alleen heeft zij met haar schilderijen, textielwerken en collages een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de kunst, ook heeft zij zich op maatschappelijk vlak sterk gemaakt voor de situatie van kunstenaars met name in Limburg. Ze was in 1983 een van de oprichters van het legendarische kunstenaarsinitiatief 'Het Bassin' te Maastricht. Opgeleid als schilder maakte ze met name in de jaren '60 en '70 furore als textielkunstenares. In 1971 nam zij deel aan de prestigieuze Biënnale Internationale de la Tapisserie te Lausanne. Vanaf 1990 heeft ze zich toegelegd op het maken van werk van en op papier. Deze werken zijn nu voor het eerst te zien in deze tentoonstelling.

Boek en DVD
Bij de expositie verschijnt een DVD van Maurice Nijsten en een rijk geïllustreerd boek over Marijke Stultiens en haar kunst, uitgegeven door het Stedelijk Museum Roermond.

Comité van aanbeveling
Een comité van aanbeveling onderschrijft het belang van de tentoonstelling en de uitgave van het boek. Dit comité bestaat uit Henk van Beers, burgemeester van Roermond, Thérèse Cornips, vertaalster, Ger Kockelkorn, oud-burgemeester Meerssen, Karel Majoor, oud-burgemeester Meerssen, Maaike Meyer, hoogleraar literatuur Universiteit Maastricht, Emmy Verheij, violiste en Odile Wolfs, gedeputeerde cultuur Provincie Limburg.

Opening op zondag 13 mei Op zondag 13 mei om 15.00 uur opent Wim Kemp, wethouder cultuur, de expositie. Ridsert Hoekstra, hoofd Stedelijk Museum Roermond, vertelt over de expositie. Karel Majoor, oud-burgemeester van Meerssen, vertelt als vriend over haar werk. Emmy Verheij, violiste, zorgt voor de muzikale omlijsting.

Marijke Stultiens
13 mei t/m 19 augustus 2007 Stedelijk Museum Roermond, Andersonweg 4, 6041 JE Roermond T 0475-333496
E museum@roermond.nl
W www.museum.roermond.nl Geopend: dinsdag t/m vrijdag 11-17 uur; zaterdag, zondag, 17 en 28 mei 14-17 uur Gesloten: maandag en 27 mei Publicatiedatum: 24.04.2007 Bijgewerkt: 24.04.2007