Maak met één cadeau twéé moeders blij


01.05.2007 / 12:53 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Stichting heifer

Stichting heifer

Roosendaal, 1 mei 2007

Zondag 13 mei is het Moederdag. Stichting Heifer Nederland weet wel raad met lieve moeders en biedt het allerbeste moederdagcadeau: het Kippen & Bomen Cadeau! Uit naam van uw moeder geeft u een toom kippen en een tiental bomen cadeau aan een andere moeder in Burkina Faso, Afrika, zodat zij beter voor haar kinderen kan zorgen. Een speciaal geschenk voor bijzondere moeders.

Waarom Kippen ?
Kippen geven eieren, waardoor een moeder in Burkina Faso haar kinderen gezond en voedzaam eten kan geven. De eieren die overblijven kan zij verkopen op de markt, waardoor ze extra geld verdient voor school, medicijnen of kleding. En een kip geeft mest voor de tuin en pikt insecten van de planten. Zo brengt de groenteoogst meer op dan voorgaande jaren. Wanneer de kippen kuikens krijgen, wordt er een toom aan een volgende moeder gegeven.

Waarom Bomen?
Bomen zorgen voor een vruchtbare bodem. Zij bieden bescherming tegen zon en wind en de wortels van de bomen gaan erosie tegen. Daarnaast kan men de bladeren als compost gebruiken ter verbetering van de vruchtbaarheid van de bodem en het hout kan gebruikt worden als brandhout.
Heifer geeft ook bomen waarvan men de gedroogde blaadjes door b.v. het kippenvoer kan mengen. Dit mengsel levert krachtvoer op voor de kippen, waardoor ze meer eieren kunnen leggen. Ieder gezin geeft natuurlijk ook zaailingen door.

Uw cadeau gaat dus van moeder tot moeder en helpt deze vrouwen om een betere toekomst op te bouwen voor hun kinderen.

En meer...
Daarnaast geeft Heifer bij het Kippen & Bomen Cadeau natuurlijk ook geïntegreerde landbouwtrainingen aan deze gezinnen.
Dit houdt in dat men trainingen krijgt over bemesting, bodemverbetering en de verzorging van de kippen. Hierdoor kunnen de kippen van deze moeders meer en kwalitatief betere eieren leggen en door de kippenmest brengen haar gewassen meer op. Dit betekent een verbetering voor zowel de voeding van haar gezin als de verkoop op de markt.

U schenkt al een toom kippen en een tiental bomen, inclusief training en nazorg voor euro
33,50. Met het Kippen & Bomen Cadeau geeft u een moederdagcadeau dat uw moeder en vele andere moeders niet snel zullen vergeten.

Moederdagkaart
Verras uw moeder en download de moederdagkaart van onze website www.heifer.nl of bel
0165-520123 om een gratis kaart aan te vragen. Deze leuke moederdagkaart legt uit wat uw bijzonder geschenk precies inhoudt. Kunt u zich een beter moederdagcadeau voorstellen dan een gift, waarmee u een arm gezin voorziet van voedselproducerende kippen en bomen? Maak uw donatie vandaag nog over en help een moeder in Afrika om haar gezin te voeden. Alvast hartelijk dank!


-EINDE PERSBERICHT-