Gemeente 's-Hertogenbosch

02-05-2007
Verkeersmaatregelen voor Vestingloop en Vestingfair

Op zondag 13 mei vindt op Zuidwal en Bastion Oranje in 's-Hertogenbosch de Vestingloop en de Vestingfair plaats, georganiseerd door de gemeente 's-Hertogenbosch en de Stichting 's-Hertogenbosch Vestingwerken. De Vestingloop is een hardloopevenement met een prachtig loopparcours voor beginnende en ervaren hardlopers. De Vestingfair is een gezellige fair waar boeren uit de regio en organisaties uit de stad zich aan het publiek presenteren. Vanwege dit evenement zijn diverse verkeersmaatregelen van kracht.

De Zuidwal wordt geheel afgesloten op zondag 13 mei van 07.00 uur in de ochtend tot 22.00 uur in de avond. De Parklaan en Spinhuiswal worden afgesloten voor het verkeer vanuit de richting van het Wilhelminaplein. Verkeer vanaf de Prins Bernhardstraat in de richting van het Wilhelminaplein kan wel rijden via Spinhuiswal en Parklaan.

Bij de start van de Vestingloop wordt de kruising van de Zuidwal - Hekellaan - Pettelaarseweg afgesloten als ook het aansluitende gedeelte van de Pettelaarseweg tot aan de kruising met de Zuiderparkweg, inclusief de zuidelijke secundaire rijbaan. Deze afsluiting gaat in om 13.55 uur en duurt tot ongeveer 14.15 uur. Daarna wordt de Pettelaarseweg met alle bijbehorende zijstraten weer vrijgegeven. De parkeerplaats Vonk en Vlam is gewoon bereikbaar en de parkeergarage Wolvenhoek kan men via de Vughterstraat en Sint Jorisstraat bereiken.

Het parcours van de Vestingloop
Deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden ½ marathon, 15 km, 10 km en 5 km. De start en finish van het parcours bevinden zich op de Zuidwal bij Bastion Oranje. Om 14.00 uur geeft wethouder Eugster het startschot voor alle hardlopers. Eerder - om 13.00 uur - vindt de Brabants Dagblad Kidsrun plaats, echter dit onderdeel blijft op de Zuidwal.

Het gehele parcours voor 5 en 10 km is als volgt: Zuidwal, Pettelaarseweg, Zuiderparkweg, Tacitusstraat, Platostraat, Homeruspas (is fietspad richting Senecalaan), Zuiderplasweg, Sterrebosweg, Zuiderstrandweg en Zuidwal. De ½ marathon en 15 km gaan voor het eerste deel gelijk op met de 5 en 10 km. Vanaf het Homeruspad gaan zij echter de Oude Gestelseweg op, over de Pettelaarseweg richting Sint Michielsgestel. Via de Venstraat, Haanwijk, Dooibroek en Sterrenbos komen zij uit op de Sterrebosweg. Zij vervolgen de route over dezelfde wegen als genoemd bij de 5 en 10 km.

Meer informatie over de evenementen vindt u op www.vestingloop.nl en www.vestingfair.com.