LLiNK

LLiNK

Rotterdam, 3 mei 2007


- PERSBERICHT -

Jan Pronk te gast in Geitenwollensokkenshow

Op zondag 13 mei praat Francisco van Jole in de studio met oud-minister Jan Pronk. Naast een indrukwekkende politieke loopbaan in Nederland, heeft Pronk zich altijd ingezet voor een wereld waarin welvaart en welzijn eerlijker verdeeld worden. Momenteel doceert hij aan het International Institute of Social Studies. Als speciaal afgezant van de Verenigde Naties werd hij uit Sudan gezet, omdat de regering zijn ongezouten mening over de situatie in Darfur niet op prijs stelde. De Geitenwollensokkenshow is op zondag 13 mei om 20:00 uur te beluisteren op Radio 1.

De situatie in Zuid-Soedan en Darfur gaat Pronk evengoed nog steeds aan het hart, en hij maakt zich dan ook grote zorgen over de mensen die daar in vluchtelingenkampen proberen te overleven. In Nederland liet Pronk onlangs weer van zich horen, door te zeggen dat Wouter Bos zou moeten aftreden als partijleider van de PvdA. Bos zou de partij in een leiderschapscrisis gestort hebben en na het aftreden van het voltallige partijbestuur, lijkt Pronk er met die analyse niet zo ver naast te zitten. Hij heeft zich ook geërgerd aan de geringe moeite die is gedaan door zijn partij, voor een linkse regering. Francisco van Jole heeft dus meer dan genoeg te bespreken met de man die soms een olifant in een porseleinkast is, maar wiens hart op de juiste plaats zit.

In de Geitenwollensokkenshow ontvangt Francisco van Jole wekelijks een gast met wie hij praat over zijn of haar persoonlijke idealen en drijfveren. Met deze gast wordt naast het persoonlijke verhaal ook het grote en kleine wereldnieuws doorgenomen.

De Geitenwollensokkenshow is elke zondag om 20:00 te beluisteren op Radio 1. De Geitenwollensokkenshow is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Sinds september 2005 zendt LLiNK uit op Nederland 2, Nederland 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT