Uitnodiging: zondag 13 mei Walk the World 2007 Rotterdam


04.05.2007 / 12:36 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Tnt post

Tnt post

http://www.tntpost.nl/

Uitnodiging: zondag 13 mei Walk the World 2007 Rotterdam

Sta stil bij honger, loop mee.

Meer dan 850 miljoen mensen in de wereld zijn ondervoed. Elke vijf seconden sterft een kind aan honger.
Honger eist meer levens dan aids, malaria en tuberculose bij elkaar.

Daarom vindt op 13 mei aanstaande (Moederdag) 'Walk the World' 2007 plaats. Tijdens dit evenement wordt in 118 landen door alle tijdszones heen met zo veel mogelijk mensen een wandeling van vijf kilometer gelopen, met als doel aandacht voor het hongerprobleem in de wereld te vragen en geld in te zamelen voor het World Food Programme (WFP). Het WFP is onderdeel van de Verenigde Naties en richt zich op de strijd tegen honger.

In Nederland wordt Walk the World in Rotterdam met ongeveer 10.000 deelnemers gelopen. Iedereen kan zich inschrijven via www.walktheworld.nl. Erica Terpstra (voorzitter NOC(ster)NSF) en minister Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) geven het startschot voor Walk the World 2007. Vorig jaar liepen er wereldwijd bijna 800.000 deelnemers in 118 verschillende landen mee. Walk the World is een evenement waar niet alleen particulieren en het bedrijfsleven aan meedoen. Het wordt ook ondersteund door beroemdheden, politici, sporters en filmsterren die over de gehele wereld meelopen.

Vijf kilometer door hartje Rotterdam
De loop van vijf kilometer door Rotterdam begint op het Willemsplein. En via onder meer de Westersingel, Witte de Withstraat en de Blaak eindigen de deelnemers weer op het Willemsplein. De organisatie hoopt dit jaar naast vele individuelen, groepsdeelnemers en Bekende Nederlanders (BN'ers) ook Bekende Moeders (BM'ers) aan te trekken. Walk the World valt dit jaar namelijk samen met Moederdag.

Wat doet het World Food Programme?
Het schoolvoedselprogramma van het WFP verstrekte vorig jaar één maaltijd per dag aan 16,6 miljoen kinderen uit de basisschool in 72 landen en wil dat aantal uitbreiden tot 50 miljoen in 2007. Teveel kinderen (vooral meisjes) kunnen niet naar school omdat hun ouders zich dat niet kunnen veroorloven. Toch is scholing voor kinderen een van de beste middelen om aan de cyclus van armoede en honger te ontsnappen. Met Walk the World wordt niet alleen stilgestaan bij de armoede en honger in de wereld, maar wordt ook sponsorgeld opgehaald voor schoolvoedselprogramma's in onder meer Colombia, Ghana, Indonesië, Kenia en Malawi. Deze projecten richten zich op zowel voeding als scholing: kinderen krijgen op school te eten. Dit is voor veel ouders een reden om de kinderen naar school te laten gaan in plaats van ze te laten werken.

We nodigen u graag uit om aanwezig te zijn bij deze editie van Walk the World. Zichtbaarheid van dit evenement is van groot belang om de hongerproblematiek aan te pakken. Voorafgaand aan de Walk geven we een persbriefing waarin verschillende sprekers een toelichting geven op de noodzaak van dit evenement en hun betrokkenheid daarbij.

Programma
11.30 Ontvangst en registratie
12.00 Welkom door Laura Melo van het World Food Programme met een toelichting op de cijfers en doelstellingen van het WFP. Daarnaast zijn Peter Bakker (Voorzitter Raad van Bestuur TNT) en Kees van der Graaf (President Unilever Europe) aanwezig. Zij lichten hun visie op het partnership toe.
12.20 Gelegenheid tot het stellen van vragen
12.30 Gereedmaken voor Walk the World 2007
13.00 Walk the World 2007 met startschot door Erica Terpstra en minister Koenders 16.00 Einde

U kunt zich aanmelden bij Inge Baars of Jacob-Jan Esmeijer van Euro RSCG Bikker via walktheworld@eurorscg.nl of telefoonnummer 010 - 277 44 44. Indien u nog vragen heeft, kunt u ook bij hen terecht.

We zien u graag op 13 mei!