Gemeente Spijkenisse


`Er-op-uit in 't Groen?.... Doen!' op zondag 13 mei

04 mei 2007

Bernisse

Lentewandeling van 5, 10 en 15 km in Mallebos - Bernisse. Fietstocht van 33 km naar Bernisse - Zwartewaal.

Onder het motto `Er op uit in 't Groen?...Doen!' organiseert Recreatieschap Voorne-Putten-Rozenburg op zondag 13 mei, samen met de Milieugroep Spijkenisse en G.Z-H een lentewandeling èn een fietstocht in het Mallebos - Polder Biert - recreatiegebied Bernisse.

Lentewandeling
Drie wandeltochten zijn uitgezet van respectievelijk 5 (met puzzelopdrachten voor kinderen), 10 en 15 kilometer. Het is ook mogelijk onder deskundige leiding van een gids deel te nemen aan een natuurexcursie. Deze excursie begint om 14.00 uur. Voor de excursie wordt aangeraden om een verrekijker mee te nemen. Meedoen aan de wandeling en / of de excursie kost EUR 1, - voor volwassenen en EUR 0,50 voor kinderen t / m 12 jaar. Iedere deelnemer ontvangt een herinnering.

Fietstocht
De route is ca. 33 km lang en voert langs het prachtige recreatiegebied Bernisse en het poldergebied nabij Abbenbroek, Zwartewaal, Heenvliet, Geervliet en westelijk Spijkenisse. Uiteraard ontvangt ook iedere deelnemer aan de fietstocht een herinnering.

Startpunt
Deelnemers kunnen tussen 11.00 en 15.00 uur starten vanaf Restaurant `Zus en Zo', Malledijk 1, 3208 LA Spijkenisse.

Bereikbaarheid startpunt
Vanaf de Groene Kruisweg (N218) tussen Spijkenisse en Geervliet afslag Industrieterrein Halfweg 1 (bij `De Rijke'). Ca 600 m rechtdoor. Openbaar vervoer: bus 103 vanaf metro centrum Spijkenisse, halte Groene Kruisweg / Laanweg.

Speciale aanbieding
In het kader van Actieplan Recreatie & Toerisme Voorne/Putten/Rozenburg uitgevoerd door VVV Zuid-Hollandse Eilanden, worden bij het startpunt twee nieuwe routes, het Puttenpad en het Biertpad officieel geopend (13.45 uur).
Ter gelegenheid hiervan bieden wij u deze twee wandelboekjes aan voor EUR 2, - (i.p.v EUR 4, -).

Deze wandeling is de 10e uit de serie van 22. G.Z-H, organiseert samen met 9 recreatieschappen en diverse andere instanties dit jaar verder nog 12 wandelingen: in Alblasserwaard, Arboretum Trompenburg, Dobbeplas, Goeree, Hoekse Waard, Krimpenerwaard, Rottemeren, Vijfheerenlanden, `t Weegje en IJsselmonde.

Net als vorige jaren is aan deze wandelingen een actie verbonden, waaraan u gratis kunt deelnemen. Iedereen die zondag 13 mei deelneemt aan de lentewandeling kan een stempelkaart krijgen. Bij elke wandeling van G.Z-H krijgt u een stempel. Bij acht of meer stempels heeft u een boompje verdiend.
Aan het einde van het jaar wordt iedere deelnemer met acht of meer stempels op de kaart uitgenodigd om zijn/ haar eigen boompje te komen planten in recreatiegebied Midden-Delfland.

Meer weten?
Informatie over deze actie kunt u zondag 13 mei krijgen bij de `groenbus' van Zuid-Holland die bij het startpunt staat. Ook kunt u hier veel (kosteloze) informatie krijgen over onder meer wandelen, fietsen en kanovaren in Zuid-Holland.
Of bel ti jdens kantooruren met G.Z-H, tel: (010) 298 10 10

Deze actie staat ook in het teken van de Meimaand Milieumaand. Interne links
Recreatiegebied Bernisse
Vogelenzangpark en Mallebos

Bijlagen
Programma MeiMaand 2007
Programmafolder Meimaand Milieumaand 2007 (pdf; 2 MB)