Gemeente Lingewaard


HAN-KAN Marathon door de gemeente Lingewaard

Zondag 13 mei vindt de tweede HAN-KAN Marathon plaats die door een groot deel van onze gemeente loopt. Dit loopfestijn loopt vanaf de campus van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) naar de campus van deze school in Nijmegen. De start is om 9 uur.

Naar verwacht zullen in Arnhem ongeveer duizend lopers van start gaan. Om nog meer kleur aan dit spektakel te geven wordt deelgenomen door teams van de gemeenten Lingewaard, Arnhem en Nijmegen. Voor onze gemeente doen mee burgemeester Harry de Vries, raadslid Harry Ross (CDA) en de ambtenaren Ruud Broeren, Manfred van den Broek, Leen de Waal en Henk Andringa. De teams zijn te herkennen aan het shirt van Lingewaard.

De route loopt veel via de mooie dijken van onze gemeente, maar de lopers zullen ook door het centrum van Huissen (vanaf ongeveer 9.30 uur) en Doornenburg (vanaf ongeveer 10.10 uur) komen. Voor het verkeer zullen maatregelen worden genomen, maar de meeste lopers zullen reeds vóór de middag onze gemeente bij Lent hebben verlaten.

De HAN-KAN Marathon kan op verschillende manieren worden gelopen: alt tekst


- als hele marathon door 1 individuele loper;


- met twee personen, ieder een halve marathon;


- als estafette door 4 personen waarbij elke een kwart van de afstand voor
zijn/haar rekening neemt.

Wisselpunten zijn de Buitenpoort Huisen, het schuttersgebouw in Doornenburg en boerderij De Arend aan de Waaldijk in Bemmel.

Route

De marathon- en estafettelopers komen onze gemeente binnen bij de Melkweg in Huissen en gaan vervolgens via Stadswal, Langekerkstraat, Vicariestraat, Langestraat en Vierakkerstraat naar het eerste wisselpunt nabij de Buitenpoort. Op dit wisselpunt wisselen de kwart-lopers hun chip met de volgende loper.

Vervolgens loopt het parcours via de Angerensedijk, Rijndijk, Krakkedel, Lingepad, Koffiemolen, Rijndijk, Rijnstraat naar het centrum van Doornenburg. Bij het schuttersgebouw is het tweede wisselpunt. Hier zullen ook de lopers van de halve marathon wisselen. Bij het schuttersgebouw start burgemeester Harry de Vries voor zijn deel (10.550 m) van de marathon.

Dit derde deel van de marathon gaat via de Blauwe Hoek naar de Waaldijk en vervolgens om Gendt heen naar Bemmel. In Bemmel zullen de lopers de dijk slechts kort verlaten om vervolgens bij de monumentale boerderij De Arend weer op de Waaldijk te komen waar tevens zich het derde wisselpunt bevindt.

Na dit wisselpunt gaat het in één streep richting Lent waar de lopers via het nieuwe fietspad de snelbinder de route naar de HAN in Nijmegen afleggen. Op deze campus zullen de prijzen worden uitgereikt.