Ingezonden persbericht


Geachte redactie, beste mensen,
Graag wil ik u uitnodigen voor het vijfde en tevens

laatste concert in de serie Olthuis & van Veenendaal & The Mystery of Guests

Een serie prikkelende & spannende ontmoetingen tussen topmusici. Groove, impro, jazz, vers van het mes, heet van de naald en op het scherpst van de snede.

Onze gast op zondagmiddag 13 mei aanstaande is bassist Wilbert de Joode

Het concert begint om 15:30 Bethanienklooster-Barndesteeg 6B-Amsterdam Reserveren kan via www.bethanienklooster.nl

We hopen de serie in het nieuwe seizoen voort te zetten, en houden u op de hoogte !!

groet,
Esmée Olthuis
www.esmeeolthuis.nl
www.albertvanveenendaal.nl

Informatie:
Het duo:
Esmée Olthuis: altsaxofoon, blockofoon
Albert van Veenendaal: (prepared) piano

Twee eigenzinnige, gerenommeerde, Nederlandse muzikanten brengen hun jarenlange ervaring en improvisatietalent tezamen en spelen eigen composities die zich kenmerken door krachtige melodieën,subtiliteit, stuwende grooves, improvisatie en heel veel energie. Een kleine band met een groot geluid. Het duo onderzoekt de mogelijkheden van klank en samenspel zonder te vervallen in clichés. Hun eerste CD This Is to Say werd door pers en publiek lovend ontvangen. "Glasheldere muzikale bouwwerken met veel ruimte voor intuïtie en improvisatie".

Olthuis & Van Veenendaal speelden op vrijwel alle belangrijke Nederlandse podia en festivals, waaronder het North Sea Jazz Festival, Bimhuis, SJU-jazzpodium en Paradox. In november 2004 gaven zij een zestal concerten in Polen. Inmiddels is hun tweede CD Stripes & Spikes & Strikes verschenen. Een inhoudelijk ijzersterk album waarmee ze het aandurven een eigen positie in te nemen tussen jazz-, improvisatie- en hedendaags gecomponeerde muziek. Een gepassioneerd statement in een tijd die steeds meer naar vervlakking neigt, maar, zo redeneren zij: risico is een essentieel ingrediënt voor het maken van overtuigende muziek!

The mysterie of guests:
Olthuis & van Veenendaal & The Mysterie of Guests is een project wat zich afspeelt omtrent het uitnodigen van gasten; een ontmoeting met een musicus van groot kaliber, met een eigen signatuur. Koplopers in de moderne jazz van nu! De opzet van het project is om de intimiteit van een kleine bezetting als het duo in stand te houden (de flexibiliteit en de open klank) en een uitdaging toe te voegen in de vorm van de derde persoon; het mysterie van de gast. Het mysterie zit hem erin dat het niet te voorspellen is wat de toevoeging van de gast precies zal zijn. Dit heeft alles te maken met de aard van de te spelen muziek en van de gast zelf; het duo zal enerzijds duo stukken ten gehore brengen (eigen composities en improvisaties) en anderzijds zowel gecomponeerde als geïmproviseerde stukken met de gast laten horen. Daartoe wordt van te voren gerepeteerd. Er zal voor iedere gast speciaal materiaal worden geschreven om een 'format' te scheppen waarin de mogelijkheden tot boeiende muziek optimaal zijn. De kleur van de bezetting verandert drastisch door toevoeging van de gast, elk concert heeft daarom een andere gast (met een ander instrument) en zal een andere uitdaging in zich hebben.

Esmée Olthuis
Binnen Brouwersstraat 2-B
1013 EG Amsterdam
020 6203575
06 51205862

www.esmeeolthuis.nl
www.tetzepi.nl