Gemeente Bronckhorst

Kunstwerk op Stationsplein Vorden onthuld op 13 mei

Tijdens de Kunst10daagse op zondag 13 mei a.s. om 15.00 uur vindt op het Stationsplein in Vorden de onthulling plaats van het kunstwerk van kunstenares mevrouw Van Grol uit Amsterdam. De onthulling gebeurt door Peter Glasbergen, wethouder kunst en cultuur van de gemeente Bronckhorst. De opdracht voor het kunstwerk kwam nog van de voormalige gemeente Vorden. Mevrouw Van Grol is in 2004 door de kunstcommissie van de toenmalige gemeente uitgekozen om een kunstwerk te maken. Het beeld, een opengebroken zaaddoos van een bloem, brengt meer beweging in de omgeving bij het Stationsplein. Mevrouw Van Grol kiest in haar werk voor natuurlijke/organische vormen. Zij streeft niet direct herkenning na, maar wil met haar beelden ruimte laten voor de fantasie voor de beschouwer. Het beeld is gegoten in brons en wordt geplaatst op twee sokkelplaten uit Belgisch hardsteen.

Geachte persrelatie,

U bent van harte welkom bij de onthulling aanwezig te zijn, op 13 mei 2007 om 15.00 uur bij het Stationsplein in Vorden.

Hengelo Gld., 8 mei 2007

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --