Ingezonden persbericht


Leiden, 7 mei 2007
MOEDERDAG in Museum Volkenkunde
Zondag 13 mei 2007

Museum Volkenkunde helpt dit jaar een handje bij het bedenken van een leuk uitje voor Moederdag: op zondag 13 mei mogen kinderen hun moeder gratis meenemen naar het museum. Gezellig samen met haar of met het hele gezin struinen langs alle mooie voorwerpen die het museum rijk is. Genieten van een gratis rondleiding over de tentoonstelling 'ETEN-tradities, taboes en delicatessen' en lekker samen de CHOCOLADE workshop doen. Verwen haar met een zelfgemaakt hart van chocolade of maak haar blij met een klein cadeautje uit de bazaar vol bijzonder eetgerei. Moederdag vier je dit jaar in Volkenkunde.

Moederdag wordt in veel landen ter wereld gevierd, maar niet overal op dezelfde datum. Het vieren van Moederdag op de tweede zondag van mei is niet alleen in Nederland traditie maar ook in België Denemarken, Italië, Turkije en in heel Amerika en Australië. In Museum Volkenkunde in Leiden mogen alle moeders van de wereld op zondag 13 mei gratis naar het museum! Jong en oud is welkom tijdens de doorlopende workshop CHOCOLADE in de evenemententent naast het museum. Moeders kunnen getrakteerd worden op een zelfgemaakt hart van chocolade.

Tijdens de gratis rondleiding over de tentoonstelling 'ETEN-tradities, taboes en delicatessen' wandelt de bezoeker langs kookgerei, serviezen, eetgerei en ingrediënten uit alle hoeken van de wereld. Kinderen maken een reis op een vliegend tapijt en toveren na afloop de gratis speurtocht om in een handig doosje. Bij het kookeiland kunnen ze de pizzapuzzel maken, leren eten met stokjes en van alles ontdekken over tafelmanieren. En daarna lekker samen genieten van een heerlijke kop koffie of lunch bij het museumrestaurant Midi Mondial, of bij CaféMidi aan het begin van het museumterrein. Moeders worden daar nog eens extra verwend door de Spring Water Compagny met een gratis halve liter fles Saint Amand, bronwater.

Ook de vaste tentoonstelling van Museum Volkenkunde is voor iedereen een belevenis. Samen op ontdekkingsreis langs duizenden jaren oude kunstschatten, beelden van de Inca's en Azteken, Chinese schilderingen en Afrikaanse bronzen. Op de computer stippelen kinderen zelf hun eigen route uit voor een speurtocht door het museum. Er zijn vragen voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Jongere broertjes of zusjes maken een ritje in een kleuterkar of stappen in De Wilde Bus: een fantasievoertuig vol met spelletjes. Een bezoek aan Museum Volkenkunde is een dagje uit voor het hele gezin.

Programma Moederdag
12.00 - 16.00 uur Doorlopende workshop CHOCOLADE
Evenemententent

13.30 - 14.30 uur Gratis rondleiding over de tentoonstelling ETEN tentoonstelling

Museum Volkenkunde organiseert het hele jaar door een uitgebreid activiteitenprogramma met rondleidingen, lezingen, kookdemonstraties, workshops en themaweekenden. Sushi-demonstratie, de smaakproef en gratis rondleidingen: elke week terugkerende extra's bij de tentoonstelling, kijk op www.etententoonstelling.nl voor data en aanvangstijden



Ingezonden persbericht