Gemeente Hilversum

Wandeltocht 75 jaar Raadhuis

8 mei 2007
Op zondag 13 mei is er een speciale wandeltocht langs monumenten van Willem Marinus Dudok in Hilversum.
Deze tocht staat in het teken van het 75-jarige bestaan van het Hilversumse raadhuis van bouwmeester Dudok. Dit jubileum wordt een jaar lang gevierd met diverse feestelijke activiteiten in en rond het raadhuis, zoals deze wandeltocht.

Uiteraard start en eindigt de tocht bij het jarige raadhuis. De tocht is zeer geschikt voor het hele gezin. Inschrijven is mogelijk tussen 10.00 en 13.00 uur bij het raadhuis, Dudokpark 1 te Hilversum. De kosten bedragen 2,50 euro per persoon inclusief een folder met routebeschrijving en een medaille. De bewegwijzerde tocht heeft een lengte van 7,5 kilometer en wordt georganiseerd door de Sticht Gooise Wandelsport Bond (SGWB) in samenwerking met de gemeente Hilversum.

Internationaal bekend monument
Het raadhuis van Hilversum is een internationaal bekend monument. Het is het hoogtepunt uit het oeuvre van Willem Marinus Dudok, de beroemde gemeente-architect die grote invloed heeft gehad op Hilversum. De wandeltocht leidt langs diverse plekken waar het werk van Dudok te zien is, zoals het raadhuis zelf, de Sporttribune, het Laapersveldpark met het pittoreske pompgemaal, de Fabritiusschool en de Oude Haven met de zout-en zandbunker. Ook monumenten van andere bouwmeesters en diverse mooie plekjes in Hilversum worden niet vergeten.

Sticht Gooise Wandelsport Bond
De Sticht Gooise WandelsportBond (SGWB) is in 1934 opgericht. Het is een regionale organisatie, aangesloten bij de Nederlandse Wandelsport Bond (NWB). De SGWB en de bij haar aangesloten wandelverenigingen, organisaties en comités organiseren wandeltochten, in afstand variërend van 5 tot 50 kilometer. De routes lopen hoofdzakelijk in de prachtige natuurgebieden en polderlandschappen van het Gooi en het Sticht, maar ook op de Veluwe en in het Groene Hart van Holland is de SGWB werkzaam. Naast deze wandelingen in de weekeinden is er natuurlijk ook de jaarlijkse Avondvierdaagse. Het paradepaardje van de SGWB is de Amersfoortse 2-daagse.
Informatie is te vinden op de website (klik op de link aan de rechterkant van dit scherm.