Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 10 mei 2007

Netwerkdaten voor 'internationale' contacten op NetwerkLounge

Vanuit het hele land komen zondag 13 mei 250 jongeren naar Amsterdam om hét netwerkevenement voor internationale samenwerking bij te wonen. Veel jongeren zoeken naar een manier om hun maatschappelijke en internationale betrokkenheid te tonen. Op de NetwerkLounge kunnen zij contacten leggen met professionals uit het veld. De NetwerkLounge is een initiatief van Move Your World, het jongeren projectenbureau van het NCDO die jongeren stimuleert actief te worden op gebied van internationale samenwerking en ontwikkelingssamenwerking.

Pittig debat, spannende workshops en een liftpitch

Victoria Koblenko opent de NetwerkLounge waarna jongeren zelf hun programma samenstellen. Er is keuze uit debatten, talkshows en innovatieve en interactieve workshops. Professionals Louk de la Rive Box (rector ISS, oud-voorzitter NVVN), Bram van Ojik (ministerie van Buitenlandse Zaken) en Hans Eenhoorn (VN-taskforce on Hunger) gaan in debat over hoe de nieuwe regering haar steentje bij wil dragen aan het behalen van de millenniumdoelen. Ook kunnen jongeren een CV-check laten doen of sollicitatietraining volgen. In de liftpitch kunnen de jongeren oefenen hoe zij zichzelf in twee minuten kunnen presenteren. De workshops worden gegeven door ngo's uit het werkveld van internationale samenwerking en bedrijven: Oxfam Novib, oneMen, HIVOS, VSO, Mama Cash en Unilever.

Speedaten en blinddaten

De dag staat in het teken staan van netwerken. Er zijn speed-date en blind-dates waarin jongeren een één-op-één gesprek kunnen voeren met een professional uit het veld over wensen, motivatie en verwachtingen met betrekking tot het werkveld. Organisaties die hieraan meewerken zijn onder andere Ministerie van Buitenlandse zaken, Oxfam Novib en Unilever. Tijdens de hele dag is de Lounge geopend waarin de jongeren in gesprek gaan met afgevaardigden van organisaties op het gebied van internationale samenwerking en het bedrijfsleven.

Einde persbericht



Ingezonden persbericht