Izak Los Fair Play Tournament 2007


Scoren tegen kanker

ALMERE, 20070423 -- Op Zondag 13 Mei 2007 vindt er een jeugdvoetbaltoernooi plaats ten bate van KWF Kankerbestrijding op de velden van ASC Waterwijk op Sportpark Rie Mastenbroek in Almere.

Het initiatief is afkomstig van toernooidirecteur Ferry Los. Door het overlijden van zijn vader op 16-jarige leeftijd aan longvlieskanker ontstond bij hem het idee om een toernooi te organiseren om jongeren bewust te maken van deze ziekte. Helaas komt het te vaak voor dat jongeren de ziekte gebruiken om anderen uit te schelden of hun emoties te uiten. Tevens gaat de complete opbrengst naar KWF Kankerbestrijding. Het toernooi zal niet alleen bestaan uit voetbal. De gehele dag is er een springkussen aanwezig, kunnen de kinderen proberen te mikken op een gatenkussen en kunnen hun voetbaltruukjes tonen in de pannakooi. Er zijn live-optredens van o.a. Maik-L en G-Aime en rond het pauzeprogramma zal er tevens een brassband optreden zijn van The New Generations. Voor de lekkere trek zijn er suikerspinnen en popcorn en kan er genoten worden van het voetbal op picknicktafels. Als speciale gast die dag is Nordin Wooter aanwezig van de organisatie Masters of the Game (www.motg.com).

Voor meer informatie kun je kijken op www.izaklos.nl

KWF Kankerbestrijding ontvangt géén subsidie van de overheid, maar besteedt uitsluitend bijdragen van de bevolking. Van de opbrengst gaat 15 procent naar voorlichting en patiëntenbegeleiding en 5 procent naar onderwijs en opleiding van talentvolle jonge kankeronderzoekers. Verreweg het grootste gedeelte (80 procent) is bestemd voor kankeronderzoek.





ingezonden persbericht