Ingezonden persbericht

Nationale Jeugdraad

PERSBERICHT
Utrecht, 3 mei 2007

Jongeren zetten eigen talent in tegen HIV/Aids
Zondag 13 mei: De Xpress Your Future Finale in Tivoli Utrecht

De Nationale Jeugdraad en Plan Nederland hebben Nederlandse jongeren de afgelopen maanden uitgedaagd een performance te maken over HIV/Aids. Na de spannende voorrondes gaan zeven finalisten op 13 mei in Tivoli in Utrecht met elkaar de strijd aan voor de hoofdprijs: een reis naar Kenia. Gastheren Lange Frans en Jobba presenteren de jonge talenten deze middag. Na de optredens van de finalisten zijn er Afrikaanse acts. Ook is er een fototentoonstelling en zijn er gratis cocktails en condooms in overvloed. De avond wordt afgesloten door DJ Lovesupreme.

De afgelopen maanden hebben honderden jongeren hard gewerkt aan hun act met als thema HIV/Aids. Deze act mocht van alles zijn; zang, dans, rap, toneel of een combinatie hiervan. De groepjes volgden masterclasses en regelden zelf hun publiciteit en optredens. Zij kregen waar nodig begeleiding van een coach van de Nationale Jeugdraad. Uiteindelijk bleven er zeven groepjes over in de race. De winnende groep gaat deze zomer naar Kenia om daar zelf de gevolgen van HIV/Aids te zien en hun kennis over HIV/Aids te delen met de Keniaanse jongeren.

Samen met ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland zorgt de Nationale Jeugdraad voor een spetterende finale van Xpress Your Future, een middag die iedereen wat te bieden heeft. Zo kun je een fototentoonstelling over Aids in Afrika bewonderen en is er werk van jonge kunstenaars te zien. Naast de optredens van de zeven finalisten is er de liveband 'Yama Yama' uit Ghana en treedt de dansgroep 'Ndere Troupe' uit Uganda op. Daarna barst het feest los met DJ Lovesupreme. Ook zijn er de hele avond gratis cocktails en condooms in overvloed.

Op 13 mei zijn de jongeren aan het woord. Zij zullen de actualiteit en de noodzaak van het aanpakken van HIV/Aids fris verpakt en vol energie van het podium gooien: Xpress Your Future! Niemand mag ontbreken, de entree is gratis en iedereen is welkom!

Helaas worden er nog dagelijks 6000 jongeren wereldwijd geïnfecteerd met HIV/aids of verliezen zij een of beide ouders aan de gevolgen van Aids. Hierdoor kunnen ze moeilijk een toekomst opbouwen. De Nationale Jeugdraad en Plan Nederland vinden het belangrijk dat jongeren in Nederland zich daarvan bewust zijn en hun mening kunnen uitdrukken via het project Xpress Your Future.

Kijk ook op www.jeugdraad.nl en www.plannederland.nl

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht