HERZIEN PERSBERICHT: Sta stil bij honger


04.05.2007 / 20:20 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Tnt post

Tnt post

http://www.tntpost.nl/

Geachte redactie,

Abusievelijk is eerder vanmiddag een verouderd persbericht over de aanstaande Walk The World in Rotterdam aan u toegezonden. Bijgaand treft u een herziene versie aan.

TNT Post

Herzien persbericht:

Sta Stil bij Honger, loop mee
13 mei 2007, Willemsplein Rotterdam


- Meer dan 850 miljoen mensen in de wereld zijn ondervoed
- Elke vijf seconden sterft een kind aan honger

- Honger eist meer levens dan aids, malaria en tuberculose bij elkaar

Daarom vindt op 13 mei aanstaande (Moederdag) 'Walk the World' 2007 in Rotterdam plaats. Vorig jaar liepen er wereldwijd bijna 800.000 deelnemers in 118 landen door alle tijdszones heen een wandeling van vijf kilometer. Doel: aandacht vragen voor het hongerprobleem in de wereld en geld inzamelen voor het World Food Programme (WFP). Het WFP is onderdeel van de Verenigde Naties en richt zich op de strijd tegen honger. Erica Terpstra, voorzitter van het NOCNSF, geeft het startschot voor Walk the World 2007. Iedereen kan zich inschrijven via www.walktheworld.nl.

Vijf kilometer door hartje Rotterdam
In Nederland wordt Walk the World voor het WFP door Unilever en TNT georganiseerd. De loop van vijf kilometer door Rotterdam begint op het Willemsplein. Via onder andere de Westersingel, Witte de Withstraat en de Blaak eindigen de deelnemers weer op het Willemsplein. De organisatie hoopt dit jaar natuurlijk weer op veel deelnemers. Walk the World valt dit jaar samen met Moederdag.

Wat doet het World Food Programme?
Het schoolvoedselprogramma van het WFP verstrekte vorig jaar één maaltijd per dag aan 16,6 miljoen kinderen op de basisschool in 72 landen en wil dat aantal uitbreiden tot 50 miljoen in 2007. Te veel kinderen (vooral meisjes) kunnen niet naar school omdat hun ouders zich dat niet kunnen veroorloven. Toch is scholing voor kinderen een van de beste middelen om aan armoede en honger te ontsnappen. Met Walk the World wordt niet alleen stilgestaan bij de armoede en honger in de wereld, maar wordt ook sponsorgeld opgehaald voor schoolvoedselprogramma's in onder meer Colombia, Ghana, Indonesië, Kenia en Malawi. Deze projecten richten zich op zowel voeding als scholing: kinderen krijgen op school te eten. Dit is voor veel ouders een reden om de kinderen naar school te laten gaan in plaats van ze te laten werken.

Persbijeenkomst
We nodigen u graag uit om aanwezig te zijn bij deze editie van Walk the World! Vooraf aan het evenement geven we een persbriefing waarin verschillende sprekers een toelichting geven op de noodzaak van en de betrokkenheid bij dit evenement.

Programma
11.30 Ontvangst en registratie
12.00 Welkom door Laura Melo van het World Food Programme met een toelichting op de cijfers en doelstellingen van het WFP. Daarnaast zijn Peter Bakker (Voorzitter Raad van Bestuur TNT) en Kees van der Graaf (President Unilever Europe) aanwezig. Zij lichten hun visie op het partnership met het WFP toe.
12.20 Gelegenheid tot het stellen van vragen
12.30 Gereedmaken voor Walk the World 2007
13.00 Walk the World 2007 met startschot door Erica Terpstra
16.00 Einde

U kunt zich aanmelden bij Inge Baars of Jacob-Jan Esmeijer van Euro RSCG Bikker via walktheworld@eurorscg.nl of telefoonnummer 010 - 277 44 44. Indien u nog vragen heeft, kunt u ook bij hen terecht.

We zien u graag op de 13e!

Locatie
Tulip Inn Rotterdam
Willemsplein 1
3016 DN Rotterdam
Nederland

Route
www.walktheworld.nl/route.php