Inspectie Verkeer en Waterstaat


13 mei 2007: General Aviation Safety Award voor Dutch Air Tour

De General Aviation Safety Award 2006 is gewonnen door de organisatie van Dutch Air Tour (DAT). Het team kreeg de prijs afgelopen zaterdag 12 mei op de luchthaven Lelystad uit handen van juryvoorzitter Jos Wilbrink, hoofdinspecteur Luchthavens en Luchtruim van de Inspectie Verkeer en Waterstaat.

Team Dutch Air Tour krijgt de prijs voor zijn aandacht voor de vliegveiligheid bij de organisatie van de jaarlijkse rally in 2006. Zo heeft DAT de deelnemers actief en interactief proberen te prikkelen om na te denken over vliegveiligheid door middel van een online quiz en een CD-ROM met onder andere het vluchtplan en verschillende presentaties over vliegveiligheid. De jury heeft bovendien bewondering voor het feit dat het Team Dutch Air Tour, inmiddels met de nodige ervaring, blijft streven naar verbetering op het gebied van voorlichting over vliegveiligheid.

De General Aviation Safety Award is een initiatief van de Inspectie Verkeer en Waterstaat. De prijs wordt sinds 2004 ieder jaar toegekend aan personen of organisaties die een bijzonder positieve bijdrage leveren aan de vliegveiligheid in de kleine luchtvaart. In de jury zitten luchtvaartdeskundigen van binnen en buiten de inspectie. In 2004 en 2005 was Dutch Air Tour ook al genomineerd.

13-5-2007 Inspectie Verkeer en Waterstaat.