Persberichten Eemland zuid, 10.30 uur

Utrecht, 13-05-2007

Meisje ernstig lastig gevallen

LEUSDEN- Op vrijdagochtend werd een meisje ernstig lastig gevallen. Omstreeks 09.30 uur fietste het 12-jarig meisje uit Woudenberg over de Arnhemseweg. Ter hoogte van een horecagelegenheid stopte een bestelbusje in de middenberm. Uit dit busje stapte een vrouw die het meisje aanriep. Gezien de teksten en de houding van de vrouw wist het meisje dat er iets niet in de haak was en fietste door. Plotseling werd zij door haar vastgepakt en moest zij afstappen. Het meisje gaf vervolgens een aantal harde trappen tegen het scheenbeen van de vrouw. De vrouw stapte vervolgens in en reed weg in de auto.

Een andere automobilist stopte vervolgens en vroeg of alles goed ging en reed toe vervolgens door. Het meisje reed naar school in Amersfoort waarna het meisje de politie waarschuwde.

De politie heeft de aangifte opgenomen maar heeft nog geen volledig beeld van hetgeen hier heeft plaatstvonden en roept daarom getuigen op te reageren.

De politie is op zoek naar de vrouw in de personenbus. Zij is tussen de 40 en 45 jaar oud, halflang rood/bruin haar, blanke huidskleur, 1.65 en 1.70 lang en gekleed in een regenjas met daaronder een felgroene trui. Zij reed in een beige/bruine personenbus(auto).

Tevens is de politie op zoek naar de automobilist die stopte en vroeg hoe het met het meisje ging.

Getuigen kunnen bellen naar de politie van het district Eemland zuid; 0900-8844.

Kras op auto

AMERSFOORT- Op zaterdagmiddag werd een man aangehouden nadat hij mogelijk een kras op een auto had gemaakt.

Omstreeks 13.40 uur stond een bestelbus op de Sara Burgerhartsingel. Men was hier bezig met verhuizen en een getuige zag dat een 55-jarige man uit Amersfoort met een scherp voorwerp langs de bus liep en er hierdoor een kras ontstond. De politie werd gewaarschuwd en de man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Aangehouden na verzet

AMERSFOORT- Op zaterdagmiddag werd een man aangehouden nadat hij zich verzet had bij zijn aanhouding.

Omstreeks 15.30 uur zag een agent een bestelbus hinderlijk geparkeerd staan op de Abel Tasmanstraat. De eigenaar werd getraceerd en hem werd aangeven de auto te verplaatsen. Dit deed de man. Na ongeveer een kwartier zag de agent wederom de auto staan op een plek waar dit niet kon/mocht. Hierop besloot de agent een bekeuring uit te schrijven. De 20-jarige eigenaar uit Amersfoort kwam vervolgens naar buiten en de agent vroeg hem naar zijn rijbewijs. De man luisterde niet en stapte in zijn auto en wilde wegrijden. De agent belette dit en bracht de inmiddels recalcitrante man onder controle. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.