Sterren zingen Miljoen voor Kwetsbare kinderen bijeen

13.05.2007 / 10:36 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Stichting kidsrights

Stichting kidsrights

Nijmegen, 13 mei 2007

Tijdens een bijzonder benefietconcert voor KidsRights hebben nationale en internationale sterren een miljoen euro bijeengezongen voor kwetsbare kinderen in India en Zuid-Afrika. Op het podium stonden Ramses Shaffy en Alderliefste, Alessandro Safina en Petra Berger, Madeline Bell, Lois Lane, Engelse diva Tony Henry, meidengroep Treble, pianist Dolf de Vries en Beatrice van der Poel. De avond werd ingeleid door KidsRights ambassadeurs Erik de Vogel en Caroline de Bruijn, Ludo en Janine uit Goede Tijden Slechte Tijden. De presentatie was in handen van Bart Peeters, die bovendien een bijzondere primeur bracht: voor het eerst speelde hij in Nederland muziek uit zijn theatershow 'Slimmer dan de Zanger', die binnenkort in alle grote theaters van ons land te zien en te horen is. Resultaat van de avond was een miljoen euro voor straatmeisjes in India en Aids-wezen in Zuid-Afrika in twee bijzondere kinderprojecten die door de Nederlandse stichting KidsRights ondersteund worden.

De avond werd mede zo'n succes door de bijdrage van de Wilde Ganzen, een stichting die al 50 jaar lang steun verleent aan fondsenwervende acties gericht op het verbeteren van het toekomstperspectief van kansarmen in ontwikkelingslanden.

KidsRights werft aandacht en geld voor kwetsbare kinderen in met name de derde wereld. Door bijzondere samenwerkingen met nationale en internationale organisaties en bedrijven kan KidsRights met een bescheiden overhead grote impact hebben op het leven van deze kinderen. Zo reikte Nobelprijswinnaar F.W. De Klerk vorig jaar in de Ridderzaal de door KidsRights geïnitieerde Kindervredesprijs uit: de nieuwe wereldwijde prijs voor een kind dat op moedige of anderszins bijzondere wijze zich inzet voor de positie van kwetsbare kinderen.

Door de unieke scheiding die KidsRights hanteert tussen bureaukosten en projectdonaties, gaat het volledige bedrag van de avond zonder inhouding van kosten voor de volle 100% naar de kinderprojecten toe. Een bijzondere garantie in fondsenwervend Nederland!