Persberichten Utrecht stad, 11.30 uur

Utrecht, 13-05-2007

In bezit van vuurwapen

UTRECHT De politie heeft zaterdagochtend een man uit Utrecht aangehouden die in het bezit was van een wapen en een patronenhouder.

Op de Vlampijpstraat werden rond 6.25 uur twee personen gesignaleerd, waarvan één een wapen in bezit zou hebben. Camerabeelden van het dienstencentrum werden bekeken waaruit kon worden opgemaakt dat het een vuurwapen betrof. Ter plaatse hield de politie een 27-jarige man uit Utrecht en een 33-jarige man uit Eindhoven aan. Een van hen had een patronenhouder bij zich. Even later werd een vuurwapen in de berm aangetroffen. Beide personen werden ingesloten voor verhoor.

Straatroof

UTRECHT Op de Bernadottelaan vond in de nacht van vrijdag op zaterdag een beroving plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Een 19-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks 00.30 uur op de Bernadottelaan. Zij werd gevolgd door drie jongens. Eén van de jongens trok aan de handtas waardoor zij kwam te vallen en over het trottoir werd gesleurd. Zij was genoodzaakt de tas los te laten en zag de jongens verdwijnen achter de Moskee.

De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie, tel 0900-8844.

Rijden onder invloed, rijbewijs kwijt

UTRECHT Vrijdagavond heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed in een auto bestuurde.

Omstreeks 23.40 uur kreeg een 46-jarige man uit De Meern op de Hemelseberg een stopteken van een agent in burger. De agent reed achter de man en zag hem slingeren. De politie kwam ter plaatse om de man mee te nemen naar het bureau. Daar wees de ademanalyse 760 ug/l uit. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

Scootercontrole

UTRECHT De politie heeft vrijdagavond op verschillende plaatsen een scootercontrole uitgevoerd.

De controle werd uitgevoerd op het Moreelsepark, de Kaap Hoorndreef en de Kroonstraat. In totaal werden 55 bromfietsen naar een controleplaats gebracht en werden 43 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet kunnen tonen van een kentekenbewijs, het niet kunnen tonen van een rijbewijs en het niet hebben van een rijbewijs.

Jeugdige autoinbrekers aangehouden

UTRECHT Twee jonge autoinbrekers zijn op vrijdagavond aangehouden. Een maatje wist te ontkomen.

Rond 21.05 uur werd gemeld dat op Lamerislaan een auto werd opengebroken door drie personen. Ter plaatse trof de politie een jongen aan in de struiken, een andere jongen hield zich schuil achter een auto. Deze 11-jarige en 13-jarige jongen uit Utrecht zijn aangehouden een meegenomen naar het bureau.

Dief aangehouden na beroving uit auto

UTRECHT Op vrijdagavond werd omstreeks 19.05 uur een 49-jarige vrouw uit Hilversum op de Strosteeg het slachtoffer van een brutale dief. Terwijl zij in de rij stond voor de parkeergarage Springweg werd het portier van haar auto opengetrokken. De dief pakte de tas van de vrouw, gooide het portier dicht en rende weg richting de Walsteeg. De politie zocht naar de dief en trof de 39-jarige verdachte uit Utrecht aan op het Stationsplein met de tas van het slachtoffer. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Aanrijding drie autos

UTRECHT Op vrijdagavond rond 18.20 uur vond op de Marnixbrug een aanrijding plaats tussen drie personenautos. De 31-jarige automobiliste uit Vleuten die in middelste auto zat is met rugletsel in de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Overval

UTRECHT Op vrijdagmiddag vond een overval plaats op een bedrijf aan de Zwanenvechtlaan. Een 17-jarige medewerkster uit Nieuwegein bevond zich alleen in het bedrijf.

Omstreeks 17.15 uur kwamen plotsteling drie of vier mannen binnen. Ze werd bedreigd met mogelijk een pistool. De andere mannen doorzochten het bedrijf. De daders zijn ontkomen. De politie vraagt eventuele getuigen en /of personen die informatie hebben over deze overval, contact op te nemen met de politie, tel. 0900-8844.

Vrouw en paard gewond na uitbreken paard

UTRECHT Zaterdagmiddag zijn een vrouw en een paard gewond geraakt tijdens het jaarlijks festijn De dag van het aangespannen paard.

Aan de Munsterlaan brak voor aanvang van de koetsentocht plotseling een aangespannen paard uit en vluchtte dwars door de omheining waarbij het zichzelf verwondde. Het paard sprong in een opgesteld rijtuig welke omviel. Een 48-jarige vrouw uit Eemnes die in het rijtuig zat viel eruit en liep verwondingen op aan arm en gezicht. Zij is ter plekke door ambulancepersoneel onderzocht. Het paard liep zich enige tijd later vast in een weiland waarna het paard medisch kon worden behandeld.

Op heterdaad betrapt tijdens inbraak woning

UTRECHT Een 38-jarige man uit Utrecht is zondagochtend omstreeks 04.05 op heterdaad aangehouden.

Een bewoner van de Dr. J.P. Thijsselaan uit Utrecht belde de politie omdat hij een hand door zijn brievenbus zag. De hand verdween en de bewoner zag een persoon weglopen in de richting van het centrum. De politie was ter plaatse en zag een persoon naar een ander pand gaan. Deze voordeur werd met behulp van ijzerdraad geopend. De bewoner van dit pand zat in de woonkamer en had niets gemerkt. De 38-jarige man werd aangehouden waarbij hij zich hevig verzette: hij schold en bedreigde de politie. Hij is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor verhoor.

Scooterrijder aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondagochtend een 26-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat hij onder invloed een scooter bestuurde.

Rond 02.15 uur zag de politie op de Spinozaweg een scooter rijden zonder achterlicht, zonder kentekenplaat en met hoge snelheid, waarna de berijder door rood licht reed. Op de Marnixlaan negeerde de berijder een stopteken van de politie. De politie bleef hem volgen, waarna de bestuurder keerde en tegen het verkeer in reed. De politie volgde de berijder de Royaards van den Hamkade op, waarna de berijder kon ontkomen. De politie kon hem uiteindelijk toch aanhouden op de Thorbeckelaan. Op het bureau wees de ademanalyse 450 ug/l uit. De man kreeg een proces-verbaal en de scooter is ingenomen voor technisch onderzoek.

Openlijke geweldpleging na aanhouding door burgers

UTRECHT Op zaterdagavond omstreeks 20.50 uur hebben burgers een 13-jarige jongen uit Utrecht aangehouden wegens vernieling van vier autos. Deze aanhouding liep uit op openlijke geweldpleging.

De politie kwam ter plaatse aan de Wanninkhoflaan en zag een groep van ongeveer twintig personen. Meerdere personen hadden letsel in het gezicht. Wat bleek, de familie van de aangehouden jongen was het niet eens met de aanhouding van de jongen door de burger, waarna diverse klappen vielen. Vier personen zijn aangehouden, de 13-jarige jongen uit Utrecht voor de vernieling van de autos en drie mannen van 39, 42 en 66 jaar uit Utrecht voor openlijke geweldpleging.

Gewapende overval op winkel

UTRECHT Op zaterdagavond omstreeks 20.45 uur vond een gewapende overval plaats op een winkel aan de Twijnstraat. Vier personen zijn aangehouden. Een 20-jarige man uit Utrecht, een 20-jarige en een 32-jarige vrouw uit Culemborg en een 28-jarige man uit Nieuwegein.

Een caissiere werd aan de kant geduwd door de 20-jarige man uit Utrecht die vervolgens een greep in de kassa deed. Een klant zag dit en pakte de man vast, waarna de man een mes trok. De assistent-bedrijfsleider zag dit en greep samen met een cassiere in. De cassiere werd hierbij licht verwond door het mes. De man kon worden overmeesterd en werd overgedragen aan de politie. De politie trof daarna een voertuig aan met drie personen die mogelijk te maken hadden met de overval. Deze personen zijn ook aangehouden en konden later in vrijheid worden gesteld.