Politie Groningen

Zondag 13 mei 2007

Provincie Groningen, 13-05-2007

Groningen: klant besteelt prostituee

Een 47-jarige prostituee is zaterdagmiddag in haar peeskamertje aan de Muurstraat door een klant beroofd. De ongeveer 35-jarige met een paardenstaart getooide man, die enkele uren bij haar zou zijn geweest, smeet bij vertrek de dame van lichte zeden onverwacht hard tegen het raam en griste haar portemonnee weg. Een poging van de vrouw en een collega van haar om de klant tegen te houden, mislukten. Beiden werden aan de kant geduwd. Volgens de prostituee zaten er zeker tweeduizend euro in haar beurs. Ze mist ook haar paspoort en verblijfsdocument.

Groningen: opnieuw met drank op achter stuur

Een onduidelijke aanrijding op de Friesestraatweg had zaterdagavond tot gevolg dat een van de betrokkenen werd aangehouden wegens rijden onder invloed. Bij de verkeerslichten met de Kraneweg was een taxichauffeur in botsing gekomen met een personenwagen die achteruit een parkeerplaats in wilde draaien. De bestuurder van de personenauto, een 35-jarige inwoner van Groningen, bleek bij een blaastest te hebben gedronken. Op het politiebureau wees een ademanalyse een promillage van 1.55 aan. De man was al eerder aangehouden wegens rijden onder invloed en bovendien was zijn rijbewijs niet meer geldig. Dat laatste werd hardnekkig door de man ontkend. De toedracht van de aanrijding is nog onbekend en wordt door de verkeerspolitie onderzocht.

Groningen: vandalen slopen terras

Twee vandalen zorgden zaterdagnacht voor een behoorlijke ravage in de Naberpassage. Het tweetal smeet vanaf het balkon van een restaurant diverse stoelen, tafels, plantenbakken en stukken schutting naar beneden. Agenten zagen even later twee jongens bij de parkeergarage vlakbij het restaurant twee jongens over een muur klimmen. Het tweetal, 17 en 18 jaar oud, werd aangehouden. Op de binnenplaats achter de garage was een fiets vernield en was met vuilniszakken gesmeten. Het tweetal ontkende verantwoordelijk te zijn voor de vernielingen en vond het maar vreemd op het politiebureau te moeten blijven.

Groningen: door het lint na nachtje stappen

De politie werd zondagochtend in alle vroegte gealarmeerd dat een naakte man vanaf een balkon aan de Slachthuisstraat meubilair op straat smeet. Bij het pand hoorden agenten ruiten sneuvelen. Binnen werd de nagenoeg naakte man aangetroffen en een man met snijwonden aan zijn handen. Het tweetal werd aangehouden. Wat exact de toedracht van het gebeuren is geweest, is nog niet helder. Wel werd duidelijk dat beide personen, 24 en 21 jaar, waren wezen stappen en bij thuiskomst een ruit van de voordeur in hadden geschopt. Over het overige wilden beiden niets vertellen.

Tolbert: automobilist halsstarrig illegaal

Op de Hendrik de Haanweg in Tolbert viel zaterdagavond een automobilist door de mand die zonder rijbewijs achter het stuur van zijn onverzekerde wagen zat. De man, een 21-jarige inwoner van Tolbert, bleek daags ervoor net voor de rechtbank te hebben gestaan wegens rijden zonder verzekering. De man mocht gisteren naar alternatief vervoer omzien, zijn auto werd in beslag genomen.

Ten Boer: man met staaf geslagen

Een 31-jarige inwoner van Ten post werd zaterdagavond in het ziekenhuis opgenomen nadat hij bij een autocross in Ten Boer met een ijzeren staaf op het hoofd was geslagen. De man had ruzie gekregen met een aantal mensen nadat hij zou hebben gezegd dat een crossauto onreglementair was voorbereid. Nadat hij was geslagen en op de grond was gevallen zou de man ook zijn getrapt. De politie stelt een onderzoek in.

Delfzijl: broer slaat beveiliger

In een discotheek in Delfzijl was zaterdagnacht een 22-jarige inwoner van de havenplaats het er niet mee eens dat zijn broertje uit de zaak zou worden gezet. De discoganger sprong een van de beveiligers op de rug en gaf hem een vuistslag in het gezicht. De man werd door de politie aangehouden. Hij kan een proces verbaal tegemoet zien.

Nuis: onder invloed sloot in

Een 49-jarige inwoner van De Wilp miste zaterdagnacht op de Jonkersweg in Nuis een bocht in de weg en belandde met zijn auto in de sloot. De man wist op eigen kracht uit de wagen te komen. De politie trof de automobilist even later thuis aan. Een ademanalyse wees een promillage van 2.1 aan. De man verklaarde dat hij in een café een telefoontje had gehad dat een goede bekende van hem in het ziekenhuis was opgenomen en dat hij om die reden in de auto was gestapt. s Mans rijbewijs is ingevorderd.

Stadskanaal: gevlucht na achtervolging

Een poging van de politie op de Maasdreef in Stadskanaal een personenwagen te controleren liep uit op een achtervolging. Toen de bestuurder van de auto de agenten zag, trapte hij het gaspedaal in. De automobilist reed zich uiteindelijk klem op de parkeerplaats achter de Hollandselaan. Hij en een mede inzittende wisten rennend te ontkomen. De auto is in beslag genomen. De officiële eigenaar bleek de afgelopen vijf maanden al vier keer te zijn betrapt op rijden zonder rijbewijs. Of hij ook degene is die er vandoor ging, wordt onderzocht.

Veendam: opnieuw teveel op

Een 28-jarige automobilist uit het Duitse Klostermansfeld werd zaterdagnacht op het Kerkplein in Veendam betrapt op rijden onder invloed. De man had 1.55 promille alcohol in het bloed. De Duitser zat in maart van dit jaar ook al met teveel alcohol op achter het stuur. Deze keer werd opnieuw zijn rijbewijs ingevorderd.

Winschoten: jongeren schoppen trammelant

De politie heeft zaterdagnacht in Winschoten drie jongeren aangehouden die met een grotere groep in en bij een café aan het Marktplein voor problemen had gezorgd. De uit ongeveer 15 personen bestaande club had in het café diverse vernielingen aangericht en iemand mishandeld. Een deel van de daders werd hardlopend door de politie gezien ter hoogte van de voormalige LTS. Bij het schoolplein werden een 18- en een 19-jarige inwoner van Winschoten aangehouden en een 16-jarig meisje uit Heiligerlee. De politie verwacht nog meer mensen aan te kunnen houden.

Jipsingboermussel: voor belediging opgepakt

Een 15-jarige bezoeker van het muziekfestival Jiprock in Jipsingboermussel werd zaterdagavond door de politie aangehouden voor belediging. De uit Valthermond afkomstige knaap was er door de beveiliging van het festival op aangesproken dat hij bier dronk. Het zinde hem helemaal niet, dat het gerstenat hem vervolgens werd afgenomen. Nadat hij van het terrein was verwijderd, werd iedereen voor rotte vis uitgemaakt, waaronder ook enkele politieagenten. Pogingen hem op andere gedachten te brengen hielpen niet. De knaap werd vervolgens aangehouden. Ook op het politiebureau bleef de jongeman volhardend in zijn beledigingen. Hij verklaarde dat hij thuis al 13 flessen bier had gedronken.