Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (13/5)

TILBURG, 13 mei 2007

Tilburger zonder rijbewijs krijgt aanrijding

TILBURG: Zaterdagmorgen heeft een 22-jarige Tilburger, die niet over een rijbewijs beschikt, met de auto van zijn broer een aanrijding veroorzaakt op de kruising van de Kardinaal van Rossumstraat en de Goirkestraat. De Tilburger verleende op de kruising geen voorrang aan de voor hem van rechts komende automobilist, een 69-jarige Tilburger waardoor een aanrijding ontstond. De 22-jarige Tilburger bleek geen rijbewijs te hebben. Hij verklaarde dat hij met rijles bezig was. Zijn oom die ook in de auto zat vond het goed dat hij zou rijden om wat extra ervaring op te doen. Dit pakte helaas verkeerd uit toen hij in aanrijding kwam met een auto die hij voorrang had moeten verlenen. Hij krijgt een proces-verbaal.

Man moet nog voor 1000 euro aan boetes betalen

TILBURG: De politie heeft vrijdagavond op de Hasseltstraat bij een controle een 44-jarige man aangehouden die zich niet kon legitimeren. Aan het bureau bleek dat de man nog voor 1072 euro aan boetes had open staan. Bij nader onderzoek bleek dat de man vermoedelijk illegaal in Nederland verblijft. Hij werd daarom overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Rijders onder invloed aangehouden

TILBURG / UDENHOUT: : De politie heeft dit weekend twee automobilisten aangehouden die onder invloed van alcohol hun auto bestuurden.

De nacht van vrijdag op zaterdag reed omstreeks 03.00 uur op de Spoorlaan een 27-jarige Tilburger tegen een vangrail aan. Het voertuig ging daarbij enkele keren over de kop. De bestuurder had een hoofdwond. Hij werd daaraan ter plaatse behandeld door de GGD. De bestuurder verklaarde dat hij uit had moeten wijken voor een tegenligger. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 525 ugl.

Omstreeks 04.00 uur werd eveneens de nacht van vrijdag op zaterdag, op het Felixhof in Udenhout een 22-jarige Tilburger aangehouden. Hij blies 255 ugl. De verdachte verklaarde dat hij 7 a 8 glazen bier gedronken had. Ook had hij coke gesnoven. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Graffitispuiters aangehouden

TILBURG: De politie heeft, na een melding van een alerte automobilist, zaterdagavond langs de A-58 ter hoogte van Blaak, twee Tilburgse jongeren van 18 en19 jaar op heterdaad aangehouden terwijl ze een elektriciteitskast onder een viaduct aan het bespuiten waren. De knapen hadden een grote boodschappentas met spuitbussen bij zich. Enkele bussen verf stonden voor het kastje. De Tag die al was aangebracht was in dezelfde kleuren gespoten. De politie maakt een volledig dossier op. De schade zal door de jongens vergoed moeten worden. De tas met spuitbussen is in beslag genomen.

Winkeldief betrapt op stelen DVDs

TILBURG: Zaterdagmiddag is in een supermarkt aan het Wagnerplein een 33-jarige Waalwijker betrapt op de diefstal van vijf DVDs. De dief stopte de schijfjes onder zijn trui en liep daarna de winkel uit zonder de goederen af te rekenen. Buiten de winkel werd hij door twee medewerkers tegengehouden. De politie nam de man over en maakt proces-verbaal op.

Twee Tilburgse jongens opgepakt na verduistering kindercrossmotor

TILBURG: De politie heeft gisteravond twee Tilburgse jongens van 12 en 14 jaar gearresteerd die betrokken waren bij de verduistering van een kindercrossmotor. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Een 42-jarige Tilburger, die in de binnenstad woont, gaf gisteren aan het eind van de middag aan een 12-jarige jongen een kindercrossmotor mee voor een proefrit. Hij had het voertuig op Marktplaats voor 500 euro te koop gezet. Gisterenmiddag kwam twee jongens langs die interesse hadden. Een van hen vroeg of hij een proefrit mocht maken. De ander zou dan als zekerheid ter plaatse blijven. De knaap die op de crossmotor wegreed, een naar later bleek 12-jarige jongen kwam echter niet meer terug. Hierop werd de politie ingeschakeld. Door een uitbreid verhoor van deze jongen en door het natrekken van het telefoonnummer waarmee de afspraak voor de proefrit was gemaakt, achterhaalde de politie de identiteit van de jongen die de motor had meegenomen. Ook werd het apparaat terug gevonden. Dat was in een werkplaats van een garage gezet.

Autodief na achtervolging door burgers aangehouden

TILBURG: De politie heeft zaterdagavond omstreeks 23.20 uur op de Pastoor Vroomansstraat met hulp van getuigen, een 17-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van een poging tot diefstal van een auto die aan de Hesperenzijstraat geparkeerd stond. De eigenaresse van de auto zag vanuit haar woning dat er twee mannen rond haar auto stonden. Een van de mannen forceerde het linkervoorportier en stapte in de auto. Ze rende daarop naar buiten en sprak de mannen aan die inmiddels beiden in haar auto zaten. Met stemverheffing riep zij beide dieven op de auto uit te gaan. Hierop stapten de mannen uit en renden weg in de richting van Buys Ballotstraat. Twee buurjongens renden achter de daders aan. Dankzij hun aanwijzingen via de telefoon aan de Gemeenschappelijke Meldkamer, kon een van de verdachten worden aangehouden. Hij had een tas met gereedschap bij zich. Een van de achtervolgers is tijdens de actie bedreigd door de aangehouden verdachte. Ook dit wordt onderzocht. De verdachte is ingesloten.

Acht arrestaties tijdens horecatoezicht

TILBURG: De politie heeft het afgelopen weekend tijdens het horecatoezicht acht arrestaties verricht. De nacht van vrijdag op zaterdag verliep erg rustig. Er werd alleen op de Telegraafstraat omstreeks 03.45 uur een 20-jarige Tilburger aangehouden. Hij had een 20-jarig meisje geslagen. Volgens de verdachte had het slachtoffer hem juist geslagen. De sfeer tijdens de nacht van zaterdag op zondag wordt door de dienstdoende agenten beschreven als grimmig. De politie moest bij verschillende vechtpartijtjes en opstootjes in actie komen. Er werden zeven verdachten aangehouden voor onder meer mishandeling, openlijke geweldpleging en belediging.

Tijdens een vechtpartij in een café aan de Paleisring werd een 22-jarige Tilburgse door een man met gebalde vuist op haar rechterhoog geslagen. Zij viel daardoor op de grond. Zij wees de portiers de verdachte aan die daarna door de politie werd aangehouden. Dit betrof een 19-jarige Amsterdammer. Volgens de aangeefster had de verdachte in het café ook een 20-jarige man uit Chaam geslagen die een verwonding aan zijn oog opliep en zich daarvoor moest laten behandelen in het ziekenhuis. Een 24-jarige Tilburger liep in het café tijdens het tumult een bloedneus op.

Tilburger gewond bij verkeersongeval

TILBURG: Vannacht, de nacht van zaterdag op zondag heeft omstreeks 03.35 uur een verkeersongeval plaats gevonden op de kruising van de Prof Cobbenhagenlaan en de Conservatoriumlaan. Hierbij raakte een 20-jarige Tilburger gewond. Hij heeft volgens andere betrokkenen en een getuige het rode verkeerslicht genegeerd. Hij werd met een hoofdwond naar het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg gebracht.

Een 20-jarige Tilburger reed met zijn auto over Conservatoriumlaan in de richting van de Statenlaan. Hij reed de kruising op terwijl het verkeerslicht in zijn richting rood licht uitstraalde en kwam in aanrijding met een auto die over de Prof. Cobbenhagenlaan reed in de richting van de Universiteitslaan en zojuist groen licht had gekregen. Deze auto werd bestuurd door een 21-jarige vrouw uit Rijen met daarin nog vier inzittenden. Zij raakten niet gewond.

Auteur: Willem van Hooijdonk