Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (13/5)

OOSTERHOUT NB, 13 mei 2007

Politie onderzoekt overval Franse broers parkeerplaats Kalix Berna

OOSTERHOUT: Zaterdag ochtend tussen 03.30 en 04.00 uur zijn er op de parkeerplaats Kalix Berna, langs de A 27, twee Franse broers overvallen. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in en heeft van de gedupeerde broers een aangifte opgenomen.

De Franse mannen (23 en 18) die op vakantie waren in Nederland lagen te slapen in een tot camper omgebouwde Ford Transit bus. Ze waren vergeten de deuren af te sluiten waardoor de overvallers de zijdeur van de bus konden openschuiven. De twee overvallers vroegen om geld en verdovende middelen. Toen ze dit niet kregen, sneed een van de overvallers hen met een mes. Met grote snijwonden over de armen zijn de beide broers opgenomen in het ziekenhuis in Breda. Enkele uren later konden zij het ziekenhuis verlaten.

De twee overvallers, blanke mannen tussen de 25 en 35 jaar waarvan er één een kaalgeschoren hoofd had, zijn weggereden in een donkere personenauto in de richting van Oosterhout. De politie vraagt getuigen van deze overval contact op te nemen via 0900 8844 of via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Man opgepakt vanwege openstaande geldboetes

WERKENDAM: Agenten hebben zaterdagmorgen omstreeks 07.25 uur bij een controle op de Sportlaan, ter hoogte van de afrit van de rijksweg A-27 een gesignaleerde man aangehouden. Zij controleerden de bestuurder die een 27-jarige man uit Woudrichem bleek te zijn. Bij navraag bij de Gemeenschappelijke Meldkamer bleek dat hij de bestuurder gesignaleerd stond. Hij moest nog circa 400 euro betalen aan geldboetes. Hij is meegenomen naar bureau Nieuwendijk. Zijn vader heeft uiteindelijk daar de boetes betaald.

Geldboete na aantreffen CS-gas in auto

NIEUWENDIJK: Zaterdagmorgen heeft de politie op rijksweg A-27 ter hoogte van Nieuwendijk tijdens de controle van een auto met Frans kenteken in een handtas die op de passagiersstoel lag een busje CS gas aangetroffen. In de auto zaten vijf personen. De handtas en het busje traangas bleken van de 17-jarige bijrijdster uit Gremaud(F) te zijn. Het meisje kreeg een geldboete van 250 euro. Zij verklaarde dat zij niet wist dat het in Nederland verboden is om een dergelijk busje bij te hebben.

Recalcitrante wildplasser en man voor belediging aangehouden

OOSTERHOUT: De politie heeft vannacht, de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 02.00 uur op de Markt, een 44-jarige Oosterhouter aangehouden dien zich niet kon legitimeren toen hij een bekeuring kreeg ter zake wildplassen. De verdachte verzette zich bij zijn arrestatie. Hij werd daarop vastgepakt en geboeid. Hij gedroeg zich erg recalcitrant. De man krijgt een proces-verbaal. Zaterdagnacht werd omstreeks 02.00 uur op de Klappeiijstraat een 20-jarige man uit Teteringen aangehouden nadat hij ter plaatse twee agenten had beledigd.

Elf mannen en twee vrouwen aangehouden voor rijden onder invloed

OOSTERHOUT: De politie van het district Oosterhout heeft het afgelopen weekend tijdens diverse alcoholcontroles in het werkgebied elf mannen en twee vrouwen aangehouden die hun auto onder invloed van alcohol bestuurden.

DONGEN: De politie heeft vannacht op de Anjerstraat een 55-jarige man uit Oosterhout aangehouden ter zake rijden onder invloed. De man weigerde aan het bureau mee te werken aan de ademanalyse. Ook maakte hij gebruik van zijn recht om geen antwoord op de gestelde vragen te geven. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij heeft daarnaast ook een rijverbod gekregen.

WERKENDAM: Op de Sleeuwijksedijk is vannacht omstreeks 02.00 uur een 18-jarige Werkendammer betrapt op het rijden onder invloed. De jonge automobilist blies 430 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij verklaarde dat hij op de bestuurdersplaats was gaan zitten om een vriend die ook had gedronken te beschermen. Hij had naar eigen zeggen echter niet gereden. Wie die vriend dan was, wilde hij ook niet zeggen.

SLEEUWIJK: Vannacht is op de Griendweg een 26-jarige Werkendammer betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 395 ugl.

KAATSHEUVEL: Tijdens een alcoholcontrole op de Van Haestrechtstraat, is een 34-jarige Pool betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 415 ugl. Ook een 44-jarige vrouw uit Kaatsheuvel liep daar tegen de lamp. Zij blies 265 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan. Een 38-jarige man uit Kaatsheuvel werd eveneens aangehouden. Hij blies 545 ugl. En 37-jarige man uit Waalwijk kwam uit op 420 ugl.

WAALWIJK: Tijdens controle op de Prof. Kamerling Onnesweg werd zaterdagnacht ook een 45-jarige Tilburger betrapt op rijden onder invloed. Hij blies 405 ugl. Een 28-jarige Bredanaar kwam op deze controlepost uit op 315 ugl. Een 20-jarige Waalwijker kon als beginnend bestuurder direct zijn rijbewijs inleveren. Hij blies 500 ugl. Een 20-jarige Waalwijker kwam uit op 310 ugl.

GILZE: aan de Nerhoven werd zaterdagnacht een 50-jarige vrouw uit Hulten met haar autogecontroleerd. Zij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Zij blies 275 ugl. Een 20-jarige Tilburger blies 225 ugl en viel ook net nog in de prijzen.

WAALWIJK: Zaterdagnacht werd op de A-59 een 49-jarige man uit Velp aangehouden omdat hij zijn auto onder invloed van alcohol bestuurde. De man blies 310 ugl. Hij was met zijn auto in een slip geraakt op de uitvoegstrook van een afrit en in een sloot terecht gekomen met zijn auto. Hij raakte niet gewond. Wel raakten een verkeersbord en een reflectorpaaltje beschadigd.

Aanhouding na opstootje

RIJEN: Bij een horecazaak aan de rijksweg is vannacht omstreeks 02.45 uur na een opstootje een 20-jarige man uit Rijen aangehouden. Hij voldeed niet aan de vordering van de agenten om te vertrekken. De dienders waren ter plaatse gegaan na een melding dat het voor de zaak onrustig zou zijn. Op het terrein was verdachte nadrukkelijk verbaal aanwezig. Hij schold op bezoekers en daagde hen uit. De agenten waren Motherfuckers waar hij niets mee te maken had. Toen de man niet aan de vordering voldeed om te vertrekken waarna hij werd aangehouden. Tijdens zijn arrestatie probeerden bezoekers hem te ontzetten. Hierop hebben de agenten met assistentie van de beveiliging een linie gevormd om het publiek op afstand te houden. Enkele jongeren die in de bokshouding op hen afkwam moesten met de wapenstok worden afgeweerd. Na het afvoeren van de verdachte werd de groep rustig.

Politie onderzoekt inbraak in bedrijfspand

OOSTERHOUT: Vanmorgen is een inbraak ontdekt in een bedrijfspand aan de Dukaatstraat. De diefstal was ontdekt door een medewerker van een bewakingsdienst. Ter plaatse bleek een ruit van een voordeur te zijn ingegooid. Aan de zijkant van het pand was een roldeur geopend. Er blijken vier computers en een geldkistje gestolen te zijn.

Jongens opgepakt na brandstichting op schoolplein

WAALWIJK: De politie heeft vrijdagavond dankzij een alert buurtbewoner op het schoolplein aan de Woeringenlaan twee jongens van beiden 13 jaar aangehouden die twee papiercontainers in brand hadden gestoken. Een getuige zag dat de jongens over het hek klommen. De man belde de politie en zette de fietsen van de knappen vast met een ketting. De agenten hebben de brand met zand geblust. De jongens die uiteindelijk bekenden worden vermoedelijk doorverwezen naar Bureau Halt Zij zijn overgedragen aan familieleden.

Vrijwilligers in actie bij snelheidscontrole

DONGEN: Vrijdagavond heeft de politie van Dongen met agenten van de vrijwillige politie op de Klein Dongenseweg een snelheidscontrole gehouden. De actie liep van 21.45 tot 23.15 uur. Er werd gewerkt met de lasergun. De snelheid van 50 voertuigen werd gecontroleerd. Hiervan reden er 22 te hard. De toegestane snelheid ter plaatse is 50 km / uur, de hoogst gemeten snelheid was 91 km / uur.

Auteur: Willem van Hooijdonk