Politie Limburg-Zuid
Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

1. Limburg Zuid
2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Bert Boosten
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( zondag 13 mei 2007
Opmerkingen ( geen

Brunssum; identiteit slachtoffers dodelijke aanrijding deels bekend

De politie heeft de identiteit van twee van de drie slachtoffers vastgesteld, die vrijdagavond om het leven kwamen bij een aanrijding tussen twee personenauto's op de Nieuwenhagenerweg in Brunssum.

Deze geïdentificeerde slachtoffers zijn een 47-jarige inwoonster van Landgraaf en een 40-jarige inwoner van Sittard. Het slachtoffer uit Landgraaf bestuurde de Citroën Picasso. Het slachtoffer uit Sittard zat achter het stuur van de Opel Vectra.

De identiteit van het derde slachtoffer, dat in de Opel Vectra zat, staat nog niet vast. De politie verricht hier verder onderzoek naar.

Kerkrade; aangehouden met drugs

Beveiligingspersoneel van een horecaonderneming aan de Roda J.C. Ring in Kerkrade, heeft in de nacht van zaterdag op zondag een man aangehouden die drugs bij zich had.

De aangehouden man is een 25-jarige inwoner van Kerkrade. Toen de man bij de ingang van de gelegenheid werd gecontroleerd, werden de drugs in zijn kleding aangetroffen. Het ging om 10.5 gram amfetamine. De Kerkradenaar is voor nader onderzoek ingesloten.

Heerlen; man in zijn woning beroofd

De bewoner van een woning aan de A gen Giezen in Heerlen, werd zaterdagavond omstreeks 18.45 uur door twee mannen in zijn woning beroofd.

Het slachtoffer bleef ongedeerd. De daders waren door de bewoner binnen gelaten. Eenmaal binnen sloten zij de man op een slaapkamer op en doorzochten de woning. Zij gingen aan de haal met diverse spullen en de auto van de bewoner.

De politie is een onderzoek gestart.

Landgraaf; auto gestolen bij inbraak

Bij een inbraak in een winkel aan de Pasweg in Landgraaf hebben dieven in de nacht van vrijdag op zaterdag, een personenauto buitgemaakt.

De daders zijn het pand binnen gedrongen nadat zij een ruit naast de toegangsdeur hadden verwijderd. De zaak werd doorzocht, waarbij sleutels van de auto werden aangetroffen.

De politie stelt een onderzoek in.

Heerlen; aangehouden na ruzie

De politie heeft naar aanleiding van een ruzie in een woning aan de Devoonstraat in Heerlen twee inwoners van Heerlen van 22 en 23 jaar aangehouden. Bij de ruzie zou een van de partijen een mes hebben gebruikt

Het slachtoffer, een 23-jarige plaatsgenoot van de aangehouden verdachten, bleef nagenoeg ongedeerd. De man liep slechts enkele schrammen op aan een van zijn armen. Wat de aanleiding tot de ruzie is geweest, is niet duidelijk.

Een van de aangehouden Heerlenaren bleek nog voor een bedrag van ruim 1135 Euro aan boetes te hebben open staan.

De politie onderzoekt de zaak.

Geleen; inbraak in winkel

Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken in een slagerij aan de Zuidhof in Geleen.

In een bakkerszaak, die naast de slagerij ligt, bleef het bij een poging. Hier werd een bewegingsmelder onklaar gemaakt, waarna men geprobeerd heeft het slot van een deur te forceren.

Bij de slagerij, werd ook een bewegingsmelder vernield. Daar lukte het de dieven om een deur te forceren om zo het pand binnen te dringen. Uit de zaak werden uit enkele kassa's een onbekende hoeveelheid geld weggenomen.

De politie stelt een onderzoek in.

Vaals; man mishandelt vrouw en kind

Zaterdagmiddag is een 33-jarige inwoonster van Vaals door haar partner dusdanig mishandeld, dat de vrouw in het ziekenhuis aan haar verwondingen moest worden behandeld. Een kind van hen, een meisje van tweeëneenhalf jaar, werd ook door de man geslagen.

Het slachtoffer liep onder andere een lichte hersenschudding op. Verder is een van haar voortanden gebroken en hield zij er een zwelling aan haar hoofd en een gebroken neus aan over.

Na de mishandeling heeft de man de woning in Vaals verlaten. Nadat hij aanvankelijk spoorloos was, werd hij zondagmorgen in zijn woning in Vaals aangehouden.

Aanleiding tot de mishandeling is het feit dat de man het dochtertje wilde meenemen, terwijl hij onder invloed van alcohol zou zijn geweest.

De vrouw heeft inmiddels aangifte gedaan en is met haar dochtertje en haar zoontje van anderhalf jaar, elders ondergebracht.

Maastricht; aanhoudingen na vrijgezellenavond

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Markt in Maastricht zeven personen aangehouden, die tijdens een avondje stappen ter gelegenheid van een vrijgezellen feest, voor het nodige tumult zorgden.

De aangehouden personen zijn mannen in de leeftijd van 26 tot 36 jaar afkomstig uit Gorinchem, Maastricht, Herwijnen en Dalem.

Het zevental, maakte deel uit van een grotere groep, die het niet eens was dat men uit een Maastrichtse horecagelegenheid was gezet, omdat men daar voor problemen zou hebben gezorgd.

De groep wilde bij die horecagelegenheid verhaal gaan halen omdat één van hen gewond was geraakt toen ze uit de zaak werden gezet. Om de openbare orden te bewaren, stuurden agenten hen een andere richting op. Aanvankelijk werd daar met enige aandrang van de kant van de politie gehoor aan gegeven. Enkelen wilden uiteindelijk toch weer richting horecazaak gaan. Agenten voorkwamen dat door de mannen aan te houden.

Maastricht; dader diefstal gsm mishandeld

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 19-jarige inwoner van Maastricht door enkele jongens mishandeld, nadat deze op de Markt tijdens de kermis van een andere jongen een gsm had gestolen.

Het slachtoffer van de diefstal, een 15-jarige jongen uit Enschede, maakte deel uit van een groepje jongeren, die een bezoek bracht aan de kermis. Nadat de dader hem had gevraagd zijn gsm te laten zien, pakte hij deze en gaf hem aan een meisje. Toen het slachtoffer zijn mobieltje terug vroeg werd hij bedreigd en verdwenen de dader en het meisje.

Nadat de dader later weer werd gesignaleerd, kwam het tot een achtervolging, waarbij de dader van de diefstal ten val werd gebracht. Hierna werd hij door enkele van zijn achtervolgers geschopt. Aan de hand van beelden van het cameratoezicht werden twee verdachten van de mishandeling, een 19-jarige inwoner van Dordrecht en een 23-jarige inwoner van Enschede aangehouden.

Met de verdachte van de diefstal van het mobieltje gebeurde hetzelfde.

---- --