Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 12 en zondag 13 mei 2007

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

Automobiliste onder invloed

Ootmarsum

De politie hield op zaterdag 12 mei om 01.15 uur een 65-jarige Oldenzaalse automobiliste aan wegens rijden onder invloed.
De uitslag van de ademanalyse bedroeg 1,8 promille, waarop haar rijbewijs werd ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.
(07-061702)

Man aangehouden wegens onophoudelijke stalking en bedreiging

Almelo

Op vrijdag 11 mei hield de politie een 39-jarige Almeloër aan in zijn woning wegens stalking en bedreiging van zijn ex-vrouw, een 46-jarige Almelose. De verdachte is binnen vier maanden voor de derde keer aangehouden wegens hetzelfde feit.
De 46-jarige deed op vrijdag wederom aangifte nadat de 39-jarige haar op meerdere plaatsen lastig viel en probeerde contact met haar te leggen. Daarbij dreigde de 39-jarige haar en haar kinderen met de dood.
De politie stelde de verdachte in verzekering. De 39-jarige is opgesloten ter voorgeleiding bij justitie. (07-061174)

Gewapende overval op snackbar

Almelo

Op zaterdag 12 mei vond omstreeks 19.10 uur een gewapende overval plaats op een snackbar aan de Violierstraat in Almelo.
Rond genoemd tijdtijdstip waren een 24-jarige vrouw en een 22-jarige man in de zaak aanwezig, toen een man het pand binnen kwam. Onder bedreiging van een mes dwong de dader de 24-jarige geld af te geven. Daarna verliet de dader met een onbekend geldbedrag de snackbar en ging er op een oude, zwarte damesfiets vandoor. Hij fietste in de richting van de Bremstraat en vervolgde zijn weg via de Kroosstraat en de Rietstraat. Korte tijd later werd de dader mogelijk nog gesignaleerd op de HR Holstlaan. De politie stelde onmiddellijk een buurtonderzoek in. De dader werd niet meer aangetroffen.

Van de dader is het volgende signalement bekend:
Licht getinte man tussen 30 en 35 jaar oud, ongeveer 1.90m lang, normaal postuur. De man had zwart krullend haar tot boven de nek en een snor. Hij sprak accentloos Nederlands. De dader was gekleed in een opvallende rode stoffen jas op heuplengte. Op de mouwen liep een blauwe streep.
De dader verplaatste zich op een oude, zwarte damesfiets, zonder snelbinders.

Getuigen, die nog niet door de politie zijn gehoord, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Ook personen die aanslaan op het signalement, met name op de rode jas met de blauwe streep op de mouwen, worden verzocht contact op te nemen. Dit kan via 0900-8844 of via Bel Misdaad Anoniem 0800-7000.
(07-061972)

Drugsactie

Losser

De politie controleerde op de avond/nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 mei op drugsbezit bij de diverse uitgaansgelegenheden in Losser. Er werden geen drugs aangetroffen en geen aanhoudingen verricht.
De controles vonden plaats aan de Vlasakker, de Brinkstraat en de Raadhuisstraat. Er namen in totaal 12 politieagenten, waaronder 3 met hond en 3 medewerkers van justitie deel aan de controle.
Het pand aan de Vlasakker bleek deze avond gesloten.
Bij de panden aan de Raadhuisstraat en de Brinkstraat werden alle aanwezigen naar buiten geleid langs de drugshond. In totaal 13 personen werden door de politie gefouilleerd, maar er zijn geen drugs aangetroffen.
Het publiek was positief gestemd over de actie en deze zal in de toekomst zeker navolging vinden. (07-061710

Politie houdt vijf vrouwen aan wegens winkeldiefstal

Vroomshoop

De politie hield op zaterdag 12 mei om 13.50 uur vijf vrouwen aan op verdenking van winkeldiefstal aan het Julianaplein in Vroomshoop, eerder die middag.
Een oplettende getuige meldde de diefstal bij de politie. Gezien was dat de vrouwen bij een winkel aan genoemd plein kledingstukken onder hun eigen kleding vandaan haalden. Vervolgens ontdeden de vrouwen de kleding van de hangers en stopten de kledingstukken in plastic tassen. Daarna liepen de vrouwen naar De Nassaustraat, zetten de tassen in een daar geparkeerd staande auto en gingen een woning binnen.

Bij de komst van de politie stond de groep vrouwen bij de genoemde auto en liepen vervolgens de Beatrixstraat in. Daar hield de politie de vrouwen aan. Het betreffen een 20-, 25- en 26-jarige uit Zwolle en twee 31-jarigen uit Wageningen. De 26-jarige uit Zwolle kon na verhoor met een dagvaarding het bureau weer verlaten. De overige vier zijn in verzekering gesteld. De politie heeft hen voor nader verhoor en onderzoek opgesloten.
De politie trof in de Nassaustraat twee auto's aan met diverse goederen, waarvan de herkomst nog onderzocht moet worden. Beide auto's en goederen zijn in beslag genomen.
(07-061842)

Twee man aangehouden wegens geluidsoverlast

Hengelo

De politie hield in de vroege ochtend van 12 mei om 6.10 uur twee mannen aan wegens geluidsoverlast vanuit een woning aan de Verdistraat in Hengelo. Daarbij werd de geluidsapparatuur in beslag genomen.
Tijdens de nacht kwamen meerdere keren bij de politie meldingen van geluidsoverlast binnen. De eerste melding was om 03.50 uur. De veroorzakers waren de bewoner en meerdere bezoekers van een woning aan de Verdistraat.
Ondanks een waarschuwing kwam om 05.10 uur weer een melding. Op dat moment was er buiten de 25-jarige bewoner nog een 20-jarige Hengeloër op bezoek. De politie nam diverse geluidsapparatuur in beslag. Kennelijk hadden de mannen nog een apparaat achter weten te houden. Want vijf minuten nadat de politie was vertrokken werd opnieuw overlast gemeld.

De agenten hielden beide personen aan wegens nachtrumoer en het onttrekken aan beslaglegging van geluidsapparatuur. Bij de aanhouding pleegde de 20-jarige ernstig verzet. Een politieman liep daardoor een gebroken middenhandsbeentje op en moest zich onder doktersbehandeling stellen.
De politie stelde beide verdachten in verzekering en sloot hen op voor nader verhoor.
(07-061748)

Twee aanhoudingen wegens openlijke geweldpleging

Hengelo

De politie hield op zaterdagnacht 12 mei om 03.20 uur twee Enschedeërs (24 en 26 jaar) aan wegens openlijke geweldpleging op de Pastoriestraat in Hengelo, waarbij twee personen behoorlijk werden toegetakeld. Een van hen, een 36-jarige werd met onbekend letsel in het ziekenhuis opgenomen.

Rond 03.00 die nacht ontstond er in de horecagelegenheid aan genoemde straat een vechtpartij tussen twee groepen. De ordehandhavers hebben beide groepen uit de zaak gezet. Om escalatie te voorkomen werden de groepen ieder via een andere zijde van het pand naar buiten begeleid.
De groepen troffen elkaar echter weer en daar bij werd onder andere de 36-jarige behoorlijk geslagen en getrapt. Dat ging door terwijl het slachtoffer op de grond lag. Hetzelfde overkwam een twee slachtoffer, een 30-jarige Hengeloër. Dit werd gedaan door drie personen.
Een getuige volgde de daders en nam het kenteken op van de auto, waar het drietal in stapte. De politie kon twee van de verdachten, genoemde 25- en 26-jarige Enschedeërs, aanhouden. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en voor verder verhoor opgesloten. Het onderzoek wordt voortgezet.
(07-061924)

Bolletjesslikster onwel

Enschede

Op zaterdag 12 mei werd bij een 42-jarige Brazilliaanse vrouw 41 bolletjes met een onbekende stof in haar buik aangetroffen.

Omstreeks 16.30 uur werd bij de politie een onwelwording gemeld aan Het Schuttersveld in Enschede. De vrouw moest hevig overgeven en agenten vertrouwden het niet. De 42-jarige werd daarop met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Daar werd zij met spoed geopereerd, waarbij de 41 bolletjes tevoorschijn kwamen.

De politie stelt een nader onderzoek in.
(07-061904)

---- --