Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|     |Harderwijk - jongeren lopen over politieauto              |

De politie heeft 13 mei rond 00.06 uur op de Buiten de Bruggepoort drie verdachten aangehouden wegens openlijke geweldpleging. Ze liepen over een politiebus.

Agenten hadden de politiebus geparkeerd en waren te voet het uitgaansgebied ingelopen voor toezicht. Tijdens hun afwezigheid hadden twee jongeren uit Harderwijk, 20 en 19 jaar oud, de bus beklommen en liepen ze over het dak van de bus. De derde, een 32-jarige man uit Harderwijk,filmde de gebeurtenis vanaf de grond.

Dankzij het cameratoezicht in dat gebied werd de actie gezien en waren agenten snel ter plaatse om de drie aan te houden. De twee die over het dak van de bus liepen zijn ingesloten voor nader onderzoek. De filmende verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.

In de politiebus zaten in ieder geval enkele deuken, maar de exacte schade moet nog vastgesteld worden.
|     |'t Harde - joyriding taxibus                              |

Op 13 mei is op de Eperweg in 't Harde een taxibus ontvreemd en later teruggevonden.

De taxichauffeur had al een groep jongeren in de bus zitten toen hij nog even de taxi verliet. Hij liet de sleutels in het contact zitten en toen hij terugkwam was de taxi weg. De politie heeft samen met de eigenaar een zoektocht op touw gezet en even later werd de taxi elders in 't Harde leeg teruggevonden. Er wordt niets vermist uit de taxi en er is ook niets vermist. Het betreft hier wel een strafbaar feit, joyriding, en de politie stelt een onderzoek in.
|     |Vierhouten - Bestuurder onder invloed verzet zich         |

Op de Elspeterbosweg controleerde de politie op 13 mei rond 02.57 uur een 22-jarige automobilist uit Uddel. Hij bleek onder invloed en verzette zich bij de aanhouding.

De man viel op doordat hij mistlampen voerde en op signalen van de politieagenten vervolgens groot licht ging voeren. Bij de controle gedroeg hij zich agressief en schold hij de agenten uit. Toen de agenten hem voor nader onderzoek naar het bureau wilden brengen verzette hij zich en moest hij geboeid overgebracht worden. Uiteindelijk blies hij op het bureau 1,0 promil. Omdat hij al eerder was betrapt op rijden onder invloed werd nu zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

---

---

---

---- --