Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (13/5)

BREDA, 13 mei 2007

Politie houdt snelheidscontrole

BREDA: Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft zaterdagmiddag en avond een snelheidscontrole gehouden. Op de Graaf Engelbertlaan controleerde zij in samenwerking met de vrijwillige politie met behulp van de lasergun voorbijrijdende voertuigen. In totaal zijn 53 bestuurders bekeurd. Van 6 bestuurders zijn de rijbewijzen direct ingevorderd aangezien de snelheidsovertreding meer dan 50 km per uur bedroeg. Op de Graaf Engelbertlaan is 50 km per uur toegestaan. Ook moest een motorrijder zijn rijbewijs inleveren omdat hij een wheely maakte. Ook zijn motor is in beslag genomen omdat hij op een te zware motorfiets reed. 18 bekeuringen zijn nog uitgeschreven voor overige verkeersovertredingen.

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld

BREDA: Een 47-jarige inwoner Breda is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden voor huiselijk geweld. De man had even daarvoor zijn vrouw geslagen in een woning in Breda. De vrouw deed hiervan aangifte bij de politie. De man is in verzekering gesteld.

Politie houdt man aan voor vernieling

BREDA: De politie heeft een 49-jarige inwoner van Breda aangehouden voor verstoring van de openbare orde. De man was al meerder malen gewaarschuwd omdat hij lastig was bij een horecagelegenheid op de Haagweg. Toen de politie hem voor de tweede maal moest waarschuwen is de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor is de man zaterdagochtend heengezonden.

Twee personen aangehouden voor vernieling parkeermeter

BREDA: De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een tweetal mannen aangehouden voor vernieling van een parkeermeter. De verdachten wilde met het geld van de parkeermeter een broodje shoarma kopen. De politie kwam het tweetal echter op het spoor waarna de 21-jarige inwoner van Breda en de 22-jarige inwoner van Teteringen kon worden aangehouden. Beiden zijn in verzekering gesteld.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

SPRUNDEL: Een 64-jarige inwoner van Sprundel is zaterdagavond door de politie aangehouden voor huiselijk geweld. De man had even daarvoor zijn ex-vrouw achtervolgd waarna hij haar had klemgereden en had aangereden. De vrouw raakte niet gewond maar heeft wel aangifte gedaan bij de politie. De man is aangehouden en in verzekering gesteld.

Horeacanachten weer gezellig druk in binnenstad Breda

BREDA: De politie spreekt van een drukke maar gezellige sfeer tijdens het afgelopen weekend in de binnenstad van Breda. Ondanks de druk bezochte Spanjaarsgatconcerten was het vooral gezellig in de binnenstad. In totaal zijn 6 personen aangehouden voor openlijke geweldpleging nabij het Valkenberg. Twee personen hebben hiervan aangifte gedaan. Het ging hier om een zestal 18-jarige en 20-jarige inwoners van Breda. Zij zijn allen aangehouden en in verzekering gesteld. Wat precies de toedracht is geweest van de openlijke geweldpleging moet nog worden onderzocht. Één persoon, een 18-jarige inwoner van Hooge Zwaluwe werd aangehouden omdat hij in het bezit was van cocaïne. Hij is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Politie zoekt getuigen tasjesroof

BREDA: Zaterdagmiddag rond 13.30 uur heeft er een tasjesroof plaatsgevonden op de Weilustlaan. Een 74-jarige vrouw liep een vrouw over het trottoir van de Weilustlaan toen zij werd aangeroepen door een man op een fiets. Toen zij stopte om te kijken voelde zij dat er aan haar schoudertas getrokken werd. De vrouw heeft zich hierbij hevig verzet maar kon toch niet voorkomen dat de man haar tas kon pakken. De verdachte, een man van eind de twintig, ongeveer 1.80 m lang, gekleed in een lichtgrijs trainingsjas met capuchon en rijdend op een zwarte oude herenfiets, reed hierop weg. Het slachtoffer is behoorlijk ontdaan van deze confrontatie en heeft aangifte gedaan bij de politie. De politie is op zoek naar getuigen van deze tasjesroof. Zij kunnen zich melden bij 0900-8844.

Politie houdt zestal aan voor openlijke geweldpleging

ETTEN-LEUR: De politie heeft zaterdagmiddag een zestal 14-jarige inwoner van Vlissingen aangehouden voor openlijke geweldpleging. De jongens troffen een tweetal andere Vlissingers op een voetbaltoernooi. Tussen het achttal was al eerder onenigheid ontstaan wat uiteindelijk op het voetbalveld aan de Olympiade uitmondde in een vechtpartij in de kleedkamers. De verdachten zijn in verzekering gesteld en na verhoor in de loop van de zaterdagavond heengezonden. Zij krijgen een proces-verbaal.

Auteur: Nicolette Bovenhorst