Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Bergen op Zoom (13/5)

BERGEN OP ZOOM, 13 mei 2007

Politie houdt man aan voor mishandeling

ZEVENBERGEN: De politie heeft zaterdag een 46-jarige inwoner van Breda aangehouden voor mishandeling van een inwoner van Etten-leur. Het tweetal kreeg in een horecagelegenheid aan de Zuidhaven woorden over een probleem in de familiesfeer wat uiteindelijk uitmondde in duw- en trekwerk. Daarbij raakte de inwoonster van Etten-leur lichtgewond. De man is aangehouden en ingesloten.

Politie houdt man aan voor rijden zonder rijbewijs

ROOSENDAAL: De politie heeft een 36-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs en het niet bij zich hebben van een geldige legitimatie. De man reed in de nacht van zaterdag op zondag op de Zundertseweg en hield er een vreemde rijstijl op na. De politie controleerde de man, waarna bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en ID. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor en met twee bekeuringen op zak is de man naar huis gestuurd.

Politie vordert rijbewijs in van bestuurder onder invloed

OUDENBOSCH: De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 47-jarige inwoonster van Oudenbosch aangehouden voor rijden onder invloed. De vrouw reed in haar personenauto over de Professor van Ginnekenstraat toen zij werd gecontroleerd door de politie. Het bleek dat zij zodanig veel had gedronken dat haar rijbewijs moest worden ingevorderd. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt. De officier van justitie beslist uiteindelijk of zij haar rijbewijs terugkrijgt.

Man aangehouden voor vernieling

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 27-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden voor vernieling van een ruit van een woning. Een aantal vrienden was samengekomen in een woning aan de Wouwsestraatweg toen er onenigheid ontstond. Tijdens de woordenwisseling sloeg de verdachte een ruit in. De man is aangehouden en ingesloten. In de loop van zondagmiddag is hij heengezonden.

Aanhouding na beledigen politieagent

ROOSENDAAL: Een 20-jarige inwoner van Roosendaal is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden voor het beledigen van een politieagent. De man vond het noodzakelijk om zijn middelvinger op te steken naar een passerende politieagent in een surveillanceauto. De man is aangehouden en met een bekeuring heengezonden.

Man aangehouden na mishandeling

ROOSENDAAL: Op de Kloosterstraat is in de nacht van zaterdag op zondag een 36-jarige inwoner van Wouw aangehouden voor mishandeling. De man was zeer dronken en gedroeg zich ten opzichte van andere personen erg vervelend. Ook tegen een groep van zes personen was de man erg vervelend, waarna hij een opmerking terugkreeg. Hier was de verdachte niet van gediend waarna hij naar de groep rende en om zich heen sloeg en schopte. De man is direct door de politie aangehouden. De politie had de man al in de gaten door het cameratoezicht wat in de stad aanwezig is. De man is na verhoor, ontnuchtering en met een proces-verbaal in de loop van zondag heengezonden.

Politie houdt tweetal aan voor poging inbraak auto

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een tweetal mannen aangehouden op een parkeerplaats aan de Guido Gezellelaan. Een getuige had gezien dat de mannen hadden geprobeerd een auto open te breken. Hij had hierop de politie gebeld. De politie kon met het opgegeven signalement het tweetal aanhouden. Het betreft een 21-jarige en een 22-jarige inwoner van Bergen op Zoom. Beiden zijn ingesloten.

Inbraak in tuincentrum en naastgelegen woning

ZEVENBERGEN: Vrijdagavond is er ingebroken in een woning en het naastgelegen tuincentrum aan de Galgenweg. De daders konden binnenkomen door de loopdeur en de roldeur te ontzetten. De woning is geheel doorzocht. Het is nog onbekend wat hier is meegenomen. Vanuit het tuincentrum is een geldbedrag meegenomen.

Vrouw lichtgewond na aanrijding

RUCPHEN: Een 21-jarige inwoonster van Rucphen is zaterdagochtend lichtgewond geraakt bij een frontale aanrijding met een boom. De vrouw reed met haar personenauto over de Rucphensebaan toen zij plotseling de macht over het stuur verloor. De vrouw kwam hierop met haar auto tegen een boom tot stilstand. De vrouw is met verwondingen aan haar been overgebracht naar het ziekenhuis.

Bromfietser gewond na aanrijding met personenauto

ROOSENDAAL: Een 23-jarige bromfietser uit Roosendaal is zaterdag aan het einde van de middag gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. De bestuurder van een personenauto, een 26-jarige inwoner van Roosendaal, reed over de Laan van Brabant en wilde rechtdoor de Willem Dreesweg oversteken. Het slachtoffer wilde linksaf de President Kennedylaan inrijden maar werd geschept door de personenauto.

De 26-jarige Roosendaler had het rode verkeerslicht genegeerd en had daarbij ook de bromfietser over het hoofd gezien. Het slachtoffer is met ernstige verwondingen aan zijn benen overgebracht naar het ziekenhuis in Roosendaal. Verkeersongevallenspecialisten van de politie hebben de plaats van de aanrijding op sporen onderzocht. Een proces-verbaal tegen de 26-jarige Roosendaal zal worden opgemaakt.

Auteur: Nicolette Bovenhorst