Politie Haaglanden
persberichten 13 mei

Haaglanden, 13-05-2007

Politie zoekt getuigen overval
Den Haag - Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een overval. Vrijdagavond 11 mei 2007, omstreeks 20.00 uur, vond er een gewapende overval plaatst op de 51-jarige eigenaar van een groothandel in exotische groenten, fruit en levensmiddelen. Zijn zaak is gevestigd aan de Dinke, gelegen aan het bedrijventerrein 'het Forepark' gelegen tussen Rijksweg A4 en de A12. Toen de man het pand wilde verlaten werd hij opgewacht door twee mannen. Ze bedreigden de eigenaar met een vuurwapen waarna de man gedwongen werd terug te gaan naar zijn bedrijf. Het kantoor werd doorzocht en er werden enkele goederen weggenomen. De overvallers verlieten hierna het bedrijf en lieten de eigenaar gekneveld achter. De mannen zijn weggelopen in de richting van de Linge. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders' Belt u dan met de politie via 0900-8844. Liever anoniem. Dat kan gratis via 0800-7000.

Politie zoekt getuigen overval
Den Haag - Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een overval. Twee jongens van 16 en 19 jaar zijn vrijdag 11 mei om 22.15 uur op de Escamplaan overvallen. De twee stonden bij het afdakje van de korfbalvereniging te schuilen voor de regen toen zij werden aangesproken door twee mannen. Een van de twee haalde een pistool tevoorschijn en bedreigde daarmee te twee jongens. Nadat zij hun persoonlijke bezittingen hadden afgestaan liepen de overvallers weg. Signalement van de twee mannen; Donkere huidskleur, leeftijd 20-23 jaar. Beiden droegen een lange zwarte jas met een capuchon over hun hoofd. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders' Belt u dan met de politie via 0900-8844. Liever anoniem. Dat kan gratis via 0800-7000.

Politie zoekt getuigen overval
Den Haag - Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een overval op een snackbar aan de Hengelolaan met De Stede te Den Haag. Twee personeelsleden werden zaterdag 12 mei om 23:10 uur in hun winkel overvallen. Twee mannen betraden de zaak en eisten onder bedreiging van een vuurwapen een geldbedrag. Hierna verlieten beide mannen de winkel. Signalement van de twee mannen; donkere huidskleur, leeftijd 20-25 jaar. Opvallend was dat de ene man duidelijk langer was dan de andere. Tevens was de kleinste van de twee mannen kaal. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders' Belt u dan met de politie via 0900-8844. Liever anoniem. Dat kan gratis via 0800-7000.

Op bowlingschoenen
Den Haag/ Scheveningen - Een 35-jarige Hagenaar werd zaterdag 12 mei om 00.10 uur aangehouden op de Nieuwe Parklaan. Politieagenten zagen de man fietsen en zagen dat hij reed zonder licht. Nadat ze de man hadden aangesproken bleek dat de man nog bowlingschoenen aan had. Hij bekende direct deze uit balorigheid bij de Bowling te hebben meegenomen. De man kreeg een bekeuring van - 130,-

Betrapt met gestolen invalidenkaart
Den Haag/Scheveningen - Een 38-jarige vrouw uit Den Haag werd vrijdag 11 mei om 19.45 uur aangehouden op de Zeekant. De vrouw had in haar auto een invalidenparkeerkaart liggen die van diefstal afkomstig was. De vrouw was zelf NIET gehandicapt. Zij kreeg een proces-verbaal wegens heling.

Wordt eens wakker!
Den Haag - Politieagenten troffen vrijdag 11 mei om 19.50 uur op de Smaragdhorst een personenauto tegen een boom aan. De bestuurder was in geen velden of wegen te bekennen. Nadat zij bij de toenaamgestelde aan de bel gingen troffen zij haar in haar woning in bed aan. De vrouw bleek onder invloed te zijn en werd aangehouden. Zij blies aan het bureau 860 ugl. Haar rijbewijs werd ingevorderd. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Straatrovertjes aangehouden
Den Haag - Twee jongeren (16 en 17 jaar) werden zondag 13 mei om 05.30 uur aangehouden op de Bezuidenhoutseweg. Een 24-jarige Hagenaar werd op straat beroofd van zijn fiets en geld. Samen met de politie stelde hij een onderzoek in en zag korte tijd later twee jongeren op zijn fiets rijden. Beiden werden aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Ruzie in het verkeer
Den Haag - De politie hield vrijdag 11 mei om 22.10 uur een 35-jarige Hagenaar aan. De man stak op de Laan van Meerdervoort vlak voor een aankomende personenauto de rijbaan over en kreeg het hierna aan de stok met deze bestuurder. De man gooide daarbij een steen door de ruit van de auto en werd door de politie aangehouden.

Crossende jeugd aangehouden
Den Haag - Naar aanleiding van klachten van bewoners hield de politie zaterdag 12 mei om 20.30 uur toezicht bij een parkje aan de Bokkefort. Volgens bewoners zou er regelmatig in het park met een Quad gecrost worden. Korte tijd later wisten de agenten twee Quadrijders aan te houden. Beiden (17 en 20 jaar) kregen een proces-verbaal.

Heethoofdige klant
Den Haag - Een 26-jarige Rus veroorzaakte zaterdag 12 mei om 00.15 uur een hoop tumult bij een prostituee in de Geleenstraat. De man vond na 'de daad' dat hij te weinig waar voor zijn geld kreeg en eiste zijn geld terug. Hij bedreigde daarbij de dame van lichte zeden. Politieagenten hielden de man aan. Hij wordt maandag 14 mei voorgeleidt bij de rechter-commissaris.

Politie vindt hond aan paal
Leidschendam - Een 60-jarige inwoner uit Leiden trof zaterdag 12 mei om 07.30 uur aan een boom nabij de Rietpolderweg een hond aan. De hond stond onbeheerd vastgebonden aan de boom. De dierenambulance ontfermde zich over de rottweiler. Onbekend is wie de hond daar heeft achtergelaten. Heeft u tips' Belt u dan met de politie via 0900-8844. Liever anoniem. Dat kan gratis via 0800-7000.

Vals geld
Rijswijk - De politie hield vrijdag 11 mei om 18.00 uur in het winkelcentrum 'In de Bogaard' een 33-jarige Hagenaar aan. De man trachtte met vals geld een tv te kopen. Uit onderzoek bleek dat hij 32 valse biljetten van - 200,- in zijn bezit had. De politie onderzoekt de herkomst van de biljetten.

Dodelijk ongeval De Lier
Westland/De Lier- Een 54-jarige inwoner uit Wateringen is afgelopen nacht 13 mei verongelukt. Politieagenten troffen zondagochtend om 08.00 uur in het water langs de Burgerdijkseweg zijn stoffelijk overschot aan. Naast de man lag, eveneens in het water, zijn bromfiets. Uit onderzoek is gebleken dat de man vermoedelijk in het water is ingereden en daarbij is verongelukt. De Burgerdijkseweg is vanwege onderzoek geruime tijd afgesloten geweest voor al het verkeer.

Veilig stappen
Westland/Naaldwijk - Met diverse personeelsleden van Politie Haaglanden en het buurtpreventieteam werd op tussen zaterdag 12 mei en zondag 13 mei toezicht gehouden rond de diverse horecalocaties in het centrum. Om 02.15 uur werden twee personen op de Havenstraat aangehouden. Een 240-jarige Naaldwijker ter zake bedreiging en mishandeling van een horecamedewerker en een 21-jarige Naaldwijker vanwege belediging richting politieagenten. Diverse groepen jongeren werden begeleid richting huis.

Vechtpartij in Maasdijk
Westland/Maasdijk - Een feest in Maasdijk aan de Lange Kruisweg verliep zaterdag 13 mei aanvankelijk in goede orde. Aan het einde van het feest om 04.00 uur ontstond er tumult bij de garderobe omdat er fouten waren gemaakt met de uitgifte van nummertjes. Publiek moest lang wachten op zijn of haar jas en dat leidde tot enkele ongeregeldheden. Twee jongeren (18 en 23 jaar) waren met elkaar aan het vechten en werden direct aangehouden. Een 31-jarige Schiedammer schold zonder enige aanleiding enkele politieagenten uit. Hij kon ook mee naar binnen. Hierna keerde de rust weer.

Notoire alcohollist aangehouden
Delft - Politieagenten hielden zaterdag 12 mei om 03.00 uur op de Oude Langendijk een 40-jarige automobilist uit Schiedam aan. De had te veel gedronken en blies 520 ugl. Uit onderzoek bleek dat de man al vijftien keer is aangehouden voor rijden onder invloed, waarvan drie minder dan vijf jaar geleden. Het rijbewijs van de man wordt waarschijnlijk ongeldig verklaard. Of de man zich daaraan zal houden valt gezien zijn historie te bezien.

Straatrovers aangehouden
Delft - Een 40-jarige Delftenaar werd vrijdag 11 mei om 22.40 uur beroofd van zijn tas. De man liep over het Heilige Geestkerkhof en werd door twee personen overvallen. Hierna renden de mannen weg in de richting van het NS-station Delft. De beroofde man belde direct de politie die een onderzoek startte. Via het cameratoezicht zagen politiepersoneel in de meldkamer tot hun verbazing dat een jongen (16 jaar) zich op het station verstopte nadat twee agenten het perron betraden. Hij had echter niet op het spiedende oog van de camera gerekend. Het was vervolgens betrekkelijk eenvoudig om hem op het NS-station aan te houden. Een 19-jarige verdachte eveneens uit Delft werd korte tijd later in zijn woning aangehouden. Op de route vanaf de plaats van de overval vonden agenten een portemonnee en andere spullen. De jongeren bekenden aan het bureau de beroving. Zij worden dinsdag 15 mei voorgeleidt aan de rechter-commissaris. De 40-jarige Delftenaar was zo blij met de politie dat hij op moederdag aan het bureau verscheen met een mooie bos ruikers. De agenten namen deze dankbaar in ontvangst en de bos kreeg een mooi plekje in de agentenwacht.

Kleurenblind'
Delft - Politieagenten zagen vrijdag 11 mei om 20.40 uur een motorrijder rijden over de Phoenixastraat. De agenten reden in een 'burgervoertuig'. Zij zagen vervolgens dat de man tot vijf keer toe het rode licht negeerde. Aangezien de agenten op weg waren naar een andere melding werd de man niet staande gehouden. Hij kan wel de nodige processen-verbaal op de deurmat verwachten.

Agressieve verdachte aangehouden
Delft - Politieagenten hielden zaterdag 12 mei om 18.00 uur in de Kromstraat een 38-jarige man zonder vaste woon of verblijf plaats aan. Agenten spraken de man aan nadat zij zagen dat hij vuilnisbakken doorzocht. De man ging volledig uit zijn dak en beledigde en bedreigde de agenten. Nadat zij hem hadden overmeesterd bleek dat hij nog een gevangenisstraf had openstaan. De man kreeg een proces-verbaal.

Dronken Pool aangehouden
Pijnacker-Nootdorp - De politie hield zaterdag 12 mei om 22.00 uur een 31-jarige Pool aan. De man reed over de Overgauwseweg en verkeerde onder invloed van alcoholhoudende drank. Aan het bureau weigerde hij de blaastest. Hij kreeg een transactievoorstel van - 1200,-. Tevens werd zijn auto in bewaring genomen. Als de man de bekeuring heeft betaald krijgt hij zijn auto weer terug.

Kindje aangereden
Zoetermeer - Een driejarige peuter is zaterdag 12 mei om 22.00 uur op het fietspad van de Edisonstraat door een snorfietser aangereden. Het kind liep met zijn begeleiders over het fietspad en rukte zich los en stak plotseling de rijbaan over. Een 40-jarige Zoetermeerder kon het ventje niet meer ontwijken. Het peutertje is vervoerd naar een ziekenhuis. Zijn toestand is zorgelijk.

Oplettende ondernemer voorkomt diefstal
Zoetermeer - Een 51-jarige Zoetermeerse ondernemer van een winkel aan de Zilverstraat zag zaterdag 12 mei om 12.30 uur dat een werknemer iets over de heg gooide. Hij vertrouwde het niet en ging op onderzoek uit. Zijn wantrouwen werd snel beloond. Immers een 18-jarige werknemer had een navigatiesysteem weggenomen en wilde die mee naar huis nemen. De man werd overgedragen aan de politie en kreeg een proces-verbaal van - 600,-.

Verdachte mishandeling aangehouden
Zoetermeer - De politie hield zaterdag 12 mei om 00.40 uur in een horecagelegenheid aan de Promenade een 16-jarige Zoetermeerder aan. De jongen wordt ervan verdacht enkele andere jongens (17 jaar) te hebben mishandeld. De verdachte zou zich hebben misdragen op de dansvloer waarna er ruzie ontstond. De politie onderzoekt de zaak.



Laatst gewijzigd 13-05-2007 13:55