Politie Zeeland


---


Z-1682-2007 Aanhouding in Sas van Gent
In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 03.40 uur, heeft politie Zeeland aan de Europalaan in Sas van Gent een 50-jarige automobilist uit Sas van Gent aangehouden.
De man was eerder die nacht, rond 03.35 uur, aan de Europalaan tegen de achterzijde van een geparkeerd staande auto aangereden.
De man bleef ongedeerd; een vrouw (nadere gegevens onbekend), die bij hem in de auto zat raakte gewond. Ze is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Over de aard van haar verwondingen is nog niets bekend.
Uit ademanalyse bleek dat de 50-jarige man ruim 4 maal teveel had gedronken.
Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Z-1683-2007 Diefstal auto, Westdorpe
In de nacht van vrijdag op zaterdag is een auto die geparkeerd stond aan de Graaf Jansdijk A in Westdorpe weggenomen.
Het betreft een blauwe Mercedes Benz met het kenteken ZD-22-JV. De waarde van de auto is onbekend.

W-1684-2007 Jongen gewond bij hockeywedstrijd, Middelburg
Zaterdagmiddag rond 12.35 uur is een 15-jarige jongen uit de gemeente Veere, bij een hockeywedstrijd op een sportterrein aan de Breeweg in Middelburg gewond geraakt.
Tijdens de wedstrijd was de jongen in de buurt van de goal van de tegenpartij. In het spel viel de keeper van de tegenpartij, een 15-jarige jongen uit Terneuzen, met zijn keepershelm in de zij van de jongen uit de gemeente Veere.
Door de botsing kwam de jongen uit de gemeente Veere ten val en bleef liggen.
Er zijn twee ambulances en een traumahelikopter ter plaatse geweest.
De jongen is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Antwerpen. Hier werd geconstateerd dat hij o.a. longletsel en een scheurtje in zijn lever aan het ongeval heeft overgehouden.

Z-1685-2007 Caravan op z'n kant, Sluiskil
Zaterdagmiddag rond 13.55 uur is op de Tractaatweg in Sluiskil een caravan van een auto losgeschoten. De caravan kwam gekanteld op de weg tot stilstand.
Een 37-jarige man uit de gemeente Hulst reed met zijn auto, met daarachter een caravan, over de Tractaatweg gaande in de richting van Axel.
Toen hij een harde knal hoorde keek hij in zijn achteruitkijkspiegel en zag dat zijn auto werd ingehaald door zijn caravan.
De caravan schoot van de linkerzijde van de weg af tegen een talud en stuiterde door de kracht weer terug op de weg. De caravan kwam op zijn kant tot stilstand.
Door de politie is het verkeer geregeld tot de caravan, die vermoedelijk totall-loss is, van de weg was gehaald.
Vermoedelijk is de caravan losgeschoten omdat de afneembare trekhaak niet goed op de auto was gemonteerd.

O-1686-2007 Rijden onder invloed, Bruinisse
In de nacht van zaterdag op zondag rond 23.05 uur is een 23-jarige bromfietser uit de gemeente Schouwen Duiveland, bij een alcoholcontrole aan de Molenweg in Bruinisse gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 4,5 maal teveel had gedronken. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 15 uur.


---- --