Ingezonden persbericht

Carlo van Dam wint opnieuw en neemt de leiding in ATS F3 Cup!
---

OSCHERSLEBEN, 13 MEI 2007 - En dat is overwinning nummer 2! Na zijn tweede plaats en zijn eerste overwinning twee weken geleden op Hockenheim, belandde Carlo van Dam vanmiddag weer op het hoogste podiumtrede door de afsluitende race op het circuit van Oschersleben (Duitsland) op zijn naam te schrijven. Gisteren werd de Nederlander derde in een bizarre regenrace. Na vier podiums en twee overwinningen staat de S-T-A-R-T rijder op de eerste plaats in het kampioenschap met 38 punten. In de Rookie Cup deelt Van Dam de eerste plaats met Frédéric Vervisch met 34 punten.

VRIJE TRAININGEN + KWALIFICATIES:
Na zijn goede optreden in de ATS Formule 3 Cup met een tweede en eerste plaats tijdens de openingsraces op Hockenheim twee weken geleden, ging Van Dam met een goed gevoel naar het bochtige circuit van Oschersleben dat onder de rook van de Duitse plaats Magdeburg ligt. De eerste vrije training werd op een natte baan verreden. Van Dam was continu in de voorste regionen terug te vinden en eindigde de sessie naast Récardo Bruins Choi op de tweede plaats met een tijd van 1:39.7. In de tweede sessie van anderhalf uur ging Van Dam op slicks naar buiten. Het was continu stuivertje wisselen met zijn teamgenoot en eindigde deze sessie als snelste.

Doordat het in de nacht van vrijdag op zaterdag had geregend, zou de Vlaardinger in eerste instantie op een regenafstelling de kwalificaties ingaan, maar de baan droogde in recordtempo op, zodat het team op het allerlaatste moment de regenbanden inwisselde voor slicks. Van Dam probeerde een snelle tijd neer te zetten, maar had net zoals de rest van het deelnemersveld veel hinder van de gele vlag situaties. Met flink wat overstuurproblemen wist hij in de één na laatste ronde zijn snelste tijd neer te zetten welke goed was voor poleposition. Van Dam bleek achteraf zijn snelste tijd onder geel te hebben gezet, zodat hij terug werd gezet naar de vierde plaats. In de afsluitende sessie koos Van Dam als laatste van het deelnemersveld het asfalt. Op een droge baan wist hij zijn tijd steeds verder aan te scherpen en zette in de twintig minuten durende sessie de snelste tijd op de klokken. Dit betekende alweer zijn derde poleposition van het seizoen!

RACE 01 + 02:
In de eerste manche op zaterdagmiddag kwam Van Dam goed uit de startblokken. Hij ontdeed zich snel van polesitter Nico Verdonck en wist Récardo Bruins Choi buitenom de eerste bocht te passeren. De 21-jarige rijder zat de raceleider Frédéric Vervisch flink op de hielen en kwam na de eerste ronde als tweede door. Wanneer het plotseling keihard begon te regenen verloor Van Dam zijn positie weer aan Verdonck. Na acht ronden rukte de safetycar uit. Ondanks dat de regen met bakken uit de hemel kwam, werd de race drie ronden later weer herstart. Een scenario waar niemand rekening mee had gehouden. Voor Van Dam restte er niets anders dan de wagen heel thuis te brengen. Met glibberen en glijden schoot hij nog tweemaal kortstondig van de baan. Na veertien ronden belandde Van Dam op het podium door als derde te finishen.

Ook in de tweede race was Van Dam goed weg en behield zijn eerste plaats. Hij wist per ronde een halve seconde uit te lopen op Vervisch die Van Dam slechts kon volgen. Wanneer de rijder van Van Amersfoort Racing een voorsprong had opgebouwd van vijf seconden controleerde Van Dam de wedstrijd. Mede door de gele vlag situaties nam hij geen enkel risico waardoor Vervisch dichterbij kon komen. Na achttien ronden pakte Van Dam voor de tweede keer in dit prille seizoen de volle winst. Vervisch werd tweede, gevolgd door Michael Klein. Ook reed Van Dam de snelste raceronde waardoor hij een extra punt aan zijn totaal mocht toevoegen.

CARLO VAN DAM: "Ik ben natuurlijk zeer tevreden met het resultaat. We gingen voor twee overwinningen, maar ik had wat pech in de kwalificaties met die gele vlag situaties. Gisteren was een lot uit de loterij en compleet idioot dat de race na de safetycar werd hervat. Ze hadden de race gewoon moeten afvlaggen want driekwart van de wedstrijd was inmiddels verreden. Ik kon de safetycar door de regen niet eens volgen. Vooral op de rechte stukken waren we op slicks niet bij machte om de JB Motorsport rijders te volgen. Desondanks hebben we een uitstekend weekend achter de rug. Wanneer ik terugkijk op de start van het seizoen, waar we direct twee keer vol aan de bak moesten, ben ik blij dat we met een minimale voorbereidingstijd veel punten hebben gescoord. We kunnen nu rustig toewerken naar de volgende races in de ATS F3 Cup op de Nürburgring (07 - 09 juni aanstaande)!"

UITSLAG ATS FORMULE 3 CUP, RACE 01, 12 MEI 2007 OSCHERSLEBEN:

01 Nico Verdonck, JB Motorsport, 26:23.579
02 Frédéric Vervisch, JB Motorsport, + 00.758
03 CARLO VAN DAM, VAN AMERSFOORT RACING, + 07.758

04 Récardo Bruins Choi, Van Amersfoort Racing, + 15.178

UITSLAG ATS FORMULE 3 CUP, RACE 02, 13 MEI OSCHERSLEBEN:

01 CARLO VAN DAM, VAN AMERSFOORT RACING, 25:38.739

02 Frédéric Vervisch, JB Motorsport, + 01.572
03 Michael Klein, HS Technik Motorsport, + 26.314
04 Matteo Chinosi, Ombra Racing, + 26.880

TUSSENSTAND KAMPIOENSCHAP ATS FORMULE 3 CUP 2007 NA 04 RACES:

01 CARLO VAN DAM, VAN AMERSFOORT RACING, 38 PUNTEN

02 Frédéric Vervisch, JB Motorsport, 36 punten
03 Nico Verdonck, JB Motorsport, 25 punten
04 Récardo Bruins Choi, Van Amersfoort Racing, 21 punten

Nieuws en foto's zijn ook verkrijgbaar via Carlo van Dam's officiële website: www.carlovandam.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com).

© 2003 - 2007 All Rights Reserved - www.thepitbox.nl