Persberichten weekend 12 en 13 juni

's-Hertogenbosch, 13-05-2007

Politie stopt overlast met aanhouding drugsdealer

Vlijmen - De politie heeft vrijdagavond een 50-jarige inwoner van Vlijmen aangehouden in zijn woning in de Magrietlaan in Vlijmen. Mede naar aanleiding van klachten uit de buurt over overlast van drugs dealen vanuit de woning, stelde de politie een onderzoek in. De 50-jarige Vlijmenaar wordt er van verdacht vanuit zijn woning drugs te verkopen. In de woning trof de politie 14 gram harddrugs, vermoedelijk cocaïne aan. Ook werd een geldbedrag inbeslaggenomen. Vier 'gebruikers' in de leeftijd van 25 tot 35-jaar oud, uit Vlijmen, Drunen en Elshout, werden aangehouden in de buurt van de woning. De 50-jarige verdachte is inverzekeringgesteld. De aangehouden 'gebruikers' zijn na verhoor vrijdagavond invrijheidgesteld.

Politie houdt jongen aan voor mishandeling

Schijndel/'s-Hertogenbosch - De politie heeft zaterdagavond een 18-jarige inwoner van Vught aangehouden op het politiebureau in 's-Hertogenbosch. Hij wordt er van verdacht een 17-jarige meisje uit Gemonde die avond mishandeld te hebben op de Duinweg in Schijndel. Het slachtoffer was met een groep jongeren in Schijndel op de Duinweg, toen de verdachte aan kwam rijden met zijn auto. Het meisje werd vervolgens door een meisje dat in de auto van de verdachte zat aan haar haren getrokken en er werd over en weer geslagen en gespuugd. Vervolgens bedreigde de aangehouden verdachte het slachtoffer en omstanders met een mes en hij sloeg het slachtoffer. De politie heeft een aangifte op genomen van het slachtoffer en de verdachte gebeld en gevraagd naar het politiebureau in 's-Hertogenbosch te komen. Daar is hij later die avond aangehouden en inverzekeringgesteld. De politie onderzoekt de zaak en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Fietser gewond bij aanrijding, dader rijdt door

Sint Oedenrode - Een 12-jarige fietser uit Sint Oedenrode is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Frederikstraat in zijn woonplaats. Hij fietste in de bewuste straat ter hoogte van de skate-ramp, toen hij door een bromfietsster werd ingehaald en werd afgesneden. Daardoor kwam het slachtoffer ten val. De bromfietsster reed door. Het slachtoffer verloor enkele ogenblikken zijn bewust zijn, liep schaafwonden op en zijn fiets raakte beschadigd. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen van het ongeval. In het bijzonder wil de politie in contact komen met een automobiliste met een zwarte auto, die zich vlak na de aanrijding bekommerd heeft over het slachtoffer. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844.

Fietser gewond bij aanrijding

Heusden - Een 15-jarige fietser uit Heusden is vrijdagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Vestingstraat/Laagstraat in Heusden. De jongen reed over de Vestingstraat en fietste rechtsaf de Laagstraat in. Een 32-jarige Heusdense automobilist reed vanuit de Laagstraat richting de Vestingstraat en kon een aanrijding niet voorkomen. Vermoedelijk had de fietser de bocht te ruim genomen en kwam daardoor op de weghelft van de automobilist. Het slachtoffer is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hij had last van zijn hoofd en been. De politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld.

Politie houdt man aan

Drunen - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 18-jarige inwoner van Drunen aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn 17-jarige ex-vriendin bedreigd te hebben op de Grotestraat in Drunen. Hij is voor verhoor ingesloten. Het slachtoffer deed aangifte.

Politie houdt man met drugs aan

Boxmeer - De politie heeft in de nacht van vrijdag en zaterdag een 21-jarige man uit Venray aangehouden op de Binnenweg in Boxmeer. Een agent zag dat de man zich samen met twee andere mannen verdacht gedroeg. Controle wees uit dat de verdachte een gebruikershoeveelheid cocaïne en weed bij zich had. Hij stond op het punt drugs te gebruiken. De agent hield de man aan. Hij heeft een proces-verbaal gekregen en de drugs zijn inbeslaggenomen.

Politie vindt wapens en wit poeder

Uden - De politie heeft vrijdagavond op de Parklaan in Uden twee mannen aangehouden. De politie trof de mannen in twee auto's aan. Bij controle bleek een 17-jarige man uit Uden in het bezit van een vlindermes. Bij een 19-jarige plaatsgenoot werd een honkbalknuppel in zijn auto aangetroffen. De politie vond ook een kleine hoeveelheid wit poeder. Er wordt onderzocht om welk poeder het gaat. De wapens en het poeder zijn inbeslaggenomen. Tegen beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt vernieler aan

Oss - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 29-jarige Ossenaar aangehouden in een woning aan de Wethouder van Eschstraat in Oss. De 29-jarige bewoner trof in zijn woning de verdachte aan. Die had zojuist een ruit aan de achterzijde van de woning vernield. De gewaarschuwde politie heeft de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. De man is de volgende dag met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Politie rolt hennepkwekerij op

Herpen - De politie heeft zaterdagmiddag een hennepkwekerij opgerold in de Rogstraat in Herpen. In de schuur van een woning in die straat trof de politie een kwekerij met 138 planten aan. De 32-jarige eigenaar van de woning is aangehouden als verdachte. De planten en apparatuur zijn inbeslaggenomen en tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie brengt man veilig thuis

Oss - De politie heeft zaterdagavond een 76-jarige Ossenaar teruggebracht naar zijn familie. De politie kreeg die middag een melding van zijn vrouw en familie dat de man was gaan wandelen en nog steeds niet teruggekeerd was. De Ossenaar heeft last van dementie en de familie maakte zich ernstige zorgen. De politie gaf het signalement door aan al haar eenheden en zette tevens de helikopter in. Enkele getuigen hadden de man zien lopen. Op de rijksweg in Geffen werd de man aangetroffen door agenten. De politie kon hem veilig thuisbrengen.

Politie houdt man aan voor vernieling

Oss - De politie heeft zaterdagmiddag een 28-jarige Ossenaar aangehouden op Vierhoeksingel in Oss. Hij wordt er van verdacht even daarvoor de ruit van een woning aan de Arendstraat vernield te hebben. Op basis van het opgegeven signalement kon de politie de man aanhouden. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Vermoedelijk ging een conflict in het verkeer aan de vernieling vooraf. De politie onderzoekt de zaak.

Te diep in het glaasje, rijbewijzen ingevorderd

Boxtel/ Schaijk - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee rijbewijzen ingevorderd van automobilisten die te diep in het glaasje gekeken hadden.

Op de Bosscheweg in Boxtel viel een 49-jarige Portugees door de mand. Op de Rijnstraat in Schaijk betrapte de politie een 43-jarige Schaijkse automobilist. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt en ze kregen een rijverbod.

Politie houdt verdachte met 'groene vingers' aan

Zeeland - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 16-jarige inwoner van Zeeland aangehouden op de Kerkstraat in Zeeland. Hij wordt er van verdacht een plantenpak omgegooid te hebben en van andere plantenbakken de planten er uitgetrokken te hebben. De jongen is voor verhoor ingesloten op het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt tuinmeubeldieven aan

Cuijk - De politie heeft zondagmorgen een 35-jarige man uit Sint Oedenrode en een 23-jarige vrouw uit Zeeland aangehouden. De politie kreeg die morgen een melding dat twee verdachten tuinmeubilair wegnamen uit een tuin aan de Rivierduin in Cuijk. De twee zouden een auto met aanhangwagen bij zich hebben. De gewaarschuwde politie zag de auto met de man en vrouw rijden op de Beersebaan in Cuijk. Ze zijn voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Politie houdt man aan voor mishandeling

's-Hertogenbosch - De politie heeft zondagmorgen op het Stationsplein in 's-Hertogenbosch een 37-jarige Bosschenaar aangehouden. Hij wordt er van verdacht een 43-jarige inwoner van Haaren mishandeld te hebben. Hij zou de man geduwd en geslagen hebben. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. De politie heeft een aangifte opgenomen van het slachtoffer.

Man met slok op veroorzaakt aanrijding

's-Hertogenbosch - De politie heeft zondagmorgen op de Orthenseweg een 27-jarige automobilist uit Amerzoden aangehouden. De man was op de Orthenseweg bij het stoplicht (kruising Vogelstraat) achter op de auto van een 59-jarige Bosschenaar gereden. Het slachtoffer stond stil voor het rode stoplicht, de verdachte zag dit te laat en reed tegen de auto van de Bosschenaar. Deze klaagde over pijn aan zijn nek en is meegenomen naar het ziekenhuis voor controle. Onderzoek wees uit dat de man uit Amerzoden te veel gedronken had. Daarop werd hij aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.



Laatst gewijzigd 13-05-2007 16:06