Politie Zaanstreek-waterland
nieuwsberichten zondag 13 maart 2007

Zaanstreek-Waterland, 13-05-2007 * Met: politie zoekt getuigen tasjesroof, aanhoudingen na feest en getuigen gewapende overval gezocht

Politie zoekt getuigen tasjesroof
Purmerend, vrijdag 11 mei 2007, 21.00 uur
De politie onderzoekt een beroving die vrijdagavond tussen 21.00 en 21.15 uur plaatsvond in de Nieuwstraat. Een 25-jarige medewerkster van een nabijgelegen winkel stond samen met een collega bij de kluis van de ING-bank geld af te storten, toen zij omver werd geduwd door een man die er vervolgens met haar handtas, met daarin een deel van de winkelomzet, vandoor ging. De verdachte is daarop, gevolgd door omstanders, de brug over gerend naar de Herengracht en via de Emmakade het voetpad door het park gevolgd. De man is voor het laatst gezien op de Wolthuissingel. De politie heeft diverse getuigen gehoord, maar komt graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben en die nog niet met de politie hebben gesproken. De dader heeft een licht getinte huidskleur, donker haar, is tussen de 16 en 18 jaar oud, 1.70 à 1.80 meter lang en heeft een slank postuur. De man droeg een beige petje en een leren jas met bontkraag. Getuigen kunnen zich melden bij de recherche van de politie Zaanstreek-Waterland via 0900-8844 (lokaal tarief).

Fietsendieven gepakt
Zaanstad, vrijdagavond 11 mei 2007
In het kader van een project om fietsendiefstal bij NS stations in Zaanstad tegen te gaan hebben politieagenten in burger vrijdagavond diverse fietsendieven aangehouden.
Bij station Koog-Bloemwijk werden aan het begin van de avond een 37-jarige vrouw en haar 38-jarige vriend uit Koog aan de Zaan op heterdaad betrapt tijdens het stelen van twee fietsen. De man, een veelpleger, bleek ook nog eens een vonnis open te hebben staan en is in verzekering gesteld. De vrouwelijke verdachte werd na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.
Later op de avond hielden agenten in burger aan de Houtveldwegzijde van station Zaandam een 13-jarige jongen uit Zaandam aan op verdenking van poging tot fietsendiefstal. De jongen probeerde met een, naar zijn zeggen gevonden, fietssleuteltje diverse fietsen open te maken. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.
Op het station Krommenie/Assendelft werd een 20-jarige man uit Krommenie op heterdaad betrapt terwijl hij een fiets wegnam uit de fietsenstalling. Hoewel het rijwiel niet afgesloten was, bleek de fiets niet van hem te zijn. De man verklaarde per ongeluk de verkeerde fiets mee te hebben genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Beroving op kermis: getuigen gezocht
Purmerend, vrijdag 11 mei 2007, 23.50 uur
De politie zoekt getuigen van een beroving die in de nacht van vrijdag op zaterdag plaatsvond op de kermis in Purmerend. Het slachtoffer, een 18-jarige man uit Edam, stond rond middernacht langs de kant bij de botsauto's te kijken toen hij werd vastgepakt door twee mannen. Deze bedreigden hem met een mes en dwongen hem mee te lopen naar de Bakkersteeg, waar zij het slachtoffer van zijn geld beroofden. De daders zijn 19 à 20 jaar oud en hebben een negroïde uiterlijk. Beide mannen droegen een spijkerbroek en een wollen vest met capuchon, waarvan een lichtkleurig en bedrukt met indianenprint en de ander donkerblauw. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de recherche van de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Huiselijk geweld
Zaandam, zaterdag 12 mei 2007, 13.00 uur
De politie heeft een 17-jarige jongeman uit Zaandam aangehouden omdat hij wordt verdacht van mishandeling van zijn 22-jarige vriendin. De man zou de vrouw in hun woning hebben geslagen en een strijkbout naar het hoofd hebben gegooid. Vervolgens trapte hij het glas van de voordeur stuk en verliet hij hierdoor de woning, waarbij de man zelf de nodige verwondingen opliep. De vrouw waarschuwde de politie. Met hulp van een politiehond konden agenten de man, die door het dolle heen was, aanhouden. De man, die zijn vriendin herhaaldelijk mishandeld zou hebben, is meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld.

Getuigen gewapende overval gezocht
Zaandam, zaterdag 12 mei 2007, 15.30 uur
De politie is op zoek naar getuigen van een gewapende overval op de 'Lekkere Dingen Bakker' aan de Lobeliusstraat in Zaandam. Zaterdagmiddag tussen 15.30 en 15.45 uur kwam een man de winkel inlopen die het winkelpersoneel onder bedreiging van een vuurwapen dwong hem de inhoud van de kassa te geven. Via de achterdeur van de winkel vluchtte de man met de buit te voet in de richting van de Wachterstraat. De politie is direct een onderzoek gestart en zou graag in contact komen met getuigen. Mogelijk heeft de man zich voor de overval al enige tijd in de buurt van de bakkerij opgehouden of heeft iemand hem gezien op zijn vluchtroute. De verdachte is tussen de 18 en 25 jaar, rond de 1.80 meter lang en heeft een slank postuur. De man sprak accentloos Nederlands en droeg een zwarte, heuplange jas met capuchon, een zwarte broek en zwarte herenschoenen. De politie verzoekt getuigen te bellen met de recherche via 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanhoudingen na feest
Krommenie, 13 mei 2007, 00:25 uur
De politie heeft vijf personen in de leeftijd van 17 tot 53 jaar aangehouden op verdenking van mishandeling of het niet voldoen aan bevel tot vordering. Er werd melding gemaakt van een vechtpartij voor een woning waar een feestje werd gegeven. Niet uitgenodigde jongeren zouden de feestgangers hebben getreiterd, wat escaleerde in een vechtpartij. De politie zag bij het aanrijden dat er gevochten werd; veel van de aanwezigen leken onder invloed van alcohol. De politie arresteerde een verdachte wegens mishandeling en vorderde de feestgangers achter een hek te blijven. Een aantal mensen gaf hier geen gehoor aan. Zo wilde een van hen met een stalen pijp richting de andere groep lopen. De pijp werd in beslag genomen en een aantal mensen dat niet achter het hek bleef staan werd gearresteerd. Ook werd de politie in haar werk belemmerd door een aantal personen die de reeds in de politiewagen opgesloten verdachten wilden bevrijden. Ook zij zijn aangehouden. Tijdens de aanhoudingen werd verzet gepleegd, werden beledigingen geuit en kreeg een agent een klap van een van de verdachten. Er is aangifte gedaan van mishandeling. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Poging diefstal taxi
Westbeemster, zondag 13 mei 2007, 05.30 uur
De politie heeft zondagmorgen vroeg een 28-jarige Purmerender aangehouden. De man zou tijdens een taxirit ruzie hebben gekregen met de chauffeur en geweigerd hebben de auto te verlaten. Toen de taxichauffeur uitstapte om de man daarbij een handje te helpen, ging de verdachte op de bestuurdersstoel zitten en reed weg. De taxichauffeur, een 33-jarige Purmerender, kon zich nog net vast grijpen aan de auto. Nadat hij zo'n 100 meter meegesleept was liet hij los en waarschuwde de politie. Agenten hielden de man, die de taxi even verderop stil had gezet, aan. De verdachte rook naar alcohol, maar weigerde op het politiebureau mee te werken aan de ademanalyse. De man, tegen wie proces-verbaal is opgemaakt wegens poging tot diefstal auto en het rijden onder invloed, is in verzekering gesteld.



Laatst gewijzigd 13-05-2007 16:31