Politie Zeeland


---


Z-1690-2007 Videoactie verkeerspolitie Zeeland
Het videoteam van Politie Zeeland heeft in samenwerking met de videoteams van de regiokorpsen Gelderland-Midden, Gelderland-Zuid, Limburg-Noord, IJsselland en Bureau Verkeershandhavind Openbaar Ministerie een gerichte controle gehouden op het rijgedrag van buitenlandse drugstoeristen in de omgeving van Terneuzen.
Van 5 bestuurders is het rijbewijs ingevorderd in verband met het overschrijden van de maximumsnelheid met 50 km of meer.
In totaal is er 19 maal proces-verbaal opgemaakt voor de volgende zaken:
- 9x snelheid
- 2x autogordel
- 1x niet dragen helm
- 4x niet handsfree bellen
- 2x rijden onder invloed
- 1x signalering CJIB maatregel (moest nog een boete betalen)
Bijzonderheden: van een Belgische bestuurder is zijn personenauto in beslag genomen omdat hij reed terwijl net daarvoor zijn rijbewijs was ingevorderd daar hij met 110 km/h door de bebouwde kom van Terneuzen had gereden.
Ook werd een bromfietsbestuurder van de autoweg gehaald en bekeurd.
Alle activiteiten zijn vastgelegd door een filmcrew van Wegmisbruikers.
De controle vond plaats zaterdag tussen 15:00 en 23:00 uur.

O-1691-2007 Aanhoudingen in Sirjansland
In de nacht van zaterdag op zondag, rond 05.20 uur, heeft politie Zeeland aan de Dillingsweg in Sirjansland drie mannen aangehouden wegens diefstal.
De mannen (twee van 20 uit Lunteren en Dirksland en een van 21 uit Nieuwe Tonge) werden kort daarvoor, aan de Hageweg in Bruinisse op heterdaad betrapt toen ze poogden benzine weg te nemen uit een auto.
Bij het zien van de politie reden ze weg in hun eigen auto. Agenten konden de mannen in Sirjansdijk aan de kant zetten en aanhouden.
Uit onderzoek blijkt dat in totaal bij 6 auto's, die geparkeerd stonden aan de Hageweg in Bruinisse, gepoogd is benzine weg te nemen.
De mannen zijn in verzekering gesteld.

---- --