Persbericht

Topklassering Jeroen Bleekemolen in Porsche Supercup in Barcelona

Barcelona, 13 mei 2007 - Hij had acht maanden lang niet meer in een Porsche gereden. Maar dat heeft Jeroen Bleekemolen er zondag niet van kunnen weerhouden om tijdens de Porsche Supercup in Barcelona een topklassering neer te zetten. ,,En als ik geen kapotte radiator had opgelopen, had er zeker nog meer ingezeten dan de vijfde plaats die ik nu heb bereikt'', aldus Jeroen, wiens broer Sebastiaan als elfde finishte in het supercompetitieve deelnemersveld.

De Porsche Supercup staat als meest prestigieuze merkencup ter wereld geprogrammeerd in het voorprogramma van de Grand Prix Formule 1. Dus mochten de dertig coureurs hun flinke dosis paardenkrachten vandaag loslaten op het Spaanse asfalt van Circuit de Catalunya.

Prima

Gastrijder Jeroen Bleekemolen (Aerdenhout) was als vervanger van zijn vader Michael actief en deed het prima. ,,Tijdens de vrije training moest ik weer even wennen aan dit type wagen. Ik heb er immers ruim een half jaar niet ingezeten'', stelde Jeroen. ,,Maar al snel voelde het weer goed. Helaas maakte ik tijdens mijn kwalificatie één klein foutje. Anders had de pole position er zeker ingezeten.''

Helpende broers

Sebastiaan kwalificeerde zich als twaalfde. Omdat de Belg David Saelens een straf kreeg, mocht de Haarlemmer een plekje opschuiven en als elfde plaatsnemen op de grid. ,,Ik heb er veel aangehad dat Jeroen erbij was dit weekend. Hij heeft me goed kunnen helpen om mijn auto beter te maken. Ik vond het leuk dat mijn broer er was.'' Lachend: ,,Dat is de eerste keer dat ik dit zeg. Meestal hebben we, als we tegen elkaar racen, heftige woordenwisselingen. Hier in Barcelona absoluut niet en hebben we elkaar juist prima geholpen.''

Wereldstart

Hoewel beide Bleekemolens zondag tijdens de 14 ronden (65 kilometer) durende race op exact dezelfde plek finishten als waarvan ze tijdens de start vertrokken waren, hadden ze allebei een enerverende race met diverse inhaalacties meegemaakt. Zo kende Sebastiaan een wereldstart. Na een halve ronde had hij reeds vier concurrenten gepasseerd en keek hij vanaf plek zeven tegen de kont van de bolide van Jeroen, die juist een plekje had moeten inleveren.

Jeroen wist in het vervolg de druk op zijn voorganger Nicolas Armindo te verhogen en dwong de Fransman daarmee tot een foutje. Omdat later Alessandro Zampedri een doldrieste inhaalactie moet bekopen met een uitstapje langs de baan, lag Jeroen al weer vierde.

Happy

,,Omdat ik Armindo in de beginfase ook een keer heb geraakt, is mijn radiator kapot gegaan. Daardoor lekte er koelwater weg, waardoor de motor niet meer optimaal liep'', had Jeroen gemerkt. ,,Vooral op het rechte eind miste ik zodoende snelheid en kon ik helaas niet meer aanvallen. Daardoor kon ik ook Damien Faulkner niet meer achter me houden en ben ik vijfde geworden. Al met al ben ik daar zeker happy mee. Ik heb in dit heel sterke veld laten zien dat we weer meedoen.''

Vertrouwen

Sebastiaan kon na zijn sterke start de zevende positie niet vasthouden. Mede door overstuur van de Porsche en een tikje van een concurrent, moest Sebastiaan uiteindelijk genoegen nemen met plaats elf. ,,Ik ben tevreden'', zei hij na afloop. ,,Tijdens de vorige race in Bahrein zat ik nog 1,5 seconden van de kop, nu nog maar 0,9. En dat terwijl Barcelona een baan is die mij helemaal niet ligt. Dat geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen.''

Monaco

De volgende Porsche Supercup-race is over twee weken in Monaco. Alle drie racende Bleekemolens hopen dan aan de start te staan van de beroemde stratenwedstrijd door het Vorstendom.

Uitslag Porsche Supercup, Barcelona zondag 13 mei 2007:

1. Richard Westbrook 14 ronden in 26.20,032 (148,198 kilometer per uur gemiddeld), 2. Patrick Huisman op 5,462 seconden, 3. Christian Menzel op 8,393, 4. Damien Faulkner op 8,605, 5. Jeroen Bleekemolen op 9,494, 6. Alessandro Zampedri op 10,437, 7. Lance David Arnold op 12,050, 8. Nicolas Armindo op 15,225, 9. Martin Ragginger op 20,429, 10. Miguel Angel de Castro op 20,869, 11. Sebastiaan Bleekemolen op 22,445.

Kijk voor actuele informatie over Team Bleekemolen op www.bleekemolen.com.
---
Voor de redactie: voor nadere inlichtingen:

Sebastiaan Bleekemolen, tel. 0653 197 148

---- --