Het Nederlandse Rode Kruis

13 april 2007
Rode Kruis Noodhulpdiensten exposeren op IVIC07

IVIC07
Van maandag 14 tot en met donderdag 17 mei vindt in het Autotron te Rosmalen voor de vierde keer de Internationale Vakbeurs Incidentmanagement en Crisisbeheersing (IVIC) plaats. Door middel van demonstraties, simulaties, workshops, lezingen en presentaties worden de bezoekers van deze beurs op de hoogte gebracht van de huidige stand van zaken op het gebied van ramenbestrijding, crisisbeheersing, openbare orde en veiligheid en geneeskundige hulp.

Doel van de beurs is de samenwerking tussen de verschillende hulpverleningsdisciplines te versterken. Daarom wordt elke beursdag afgesloten met een spectaculaire grote multidisciplinaire slotdemonstratie waarbij Brandweer, geneeskundige diensten, politie, Rijkswaterstaat, defensie en het Rode Kruis samen werken.

Stand
Natuurlijk mag het Nederlandse Rode Kruis niet op de beurs ontbreken. De organisator van de IVIC heeft ons uitgenodigd een stand op het buitenterrein in te richten. Op een oppervlak van ruim 900 m2 worden onze noodhulp activiteiten getoond. Naast de Nationale Noodhulp diensten (SIGMA, Verwanteninformatie, Opvang & Verzorging, Verbindingen en Logistiek) wordt er ook aandacht aan Noodhulp Internationaal geschonken. Zo zal er een noodhospitaal, dat klaar staat om naar het buitenland uit gezonden te worden, te bewonderen zijn.

Al met al is het dus voor iedereen die geĂŻnteresseerd is in rampenhulpverlening de moeite waard om de beurs te bezoeken. Zeker omdat een van de beursdagen op Hemelvaartsdag valt.

Gratis toegangskaarten
Naast standruimte stelt de organisator van de beurs ook toegangskaarten ter beschikking waardoor het Nederlandse Rode Kruis in staat gesteld wordt om een deel van Noodhulp Nationaal vrijwilligers en belangrijke relaties uit te nodigen.

Meer informatie over de beurs is te vinden op www.ivic.nl