Ingezonden persbericht


24 april 2007

Uniek concert vanuit het Walter Maashuis in Bilthoven

Radio4 live concert als Nederlandse bijdrage in Composers Home EBU serie

Op 14 mei om 20.00 uur zendt Radio4 live een bijzonder concert uit vanuit het Walter Maashuis in Bilthoven. In het huis waar componist Julius Röntgen een groot deel van zijn leven woonde en werkte, spelen die avond vooraanstaande Nederlandse musici (o.a. het Storioni Trio en het Párkányi Kwartet) uitsluitend werken van Julius Röntgen.

Dit concert is een onderdeel van de internationale concertserie `Composers Home´, een door de European Broadcasting Union geïnitieerde reeks concerten. De concerten worden opgenomen op de locaties waar grote componisten actief zijn geweest. Zo verzorgde Finland een concert vanuit Ainola - het huis van Jean Sibelius - en registreerde Noorwegen een concert in Troldhagen, de thuisbasis van Edvard Grieg. Nu is de beurt aan Nederland met een Röntgenavond vanuit het Walter Maashuis.

Het concert is georganiseerd door de NPS, Radio Nederland Wereldomroep en Radio4 en wordt rechtstreeks uitgezonden op Radio4, maar ook in Kroatië, Slovenië, Spanje, Letland, Polen, Duitsland, Denemarken, Hongarije en Griekenland. Daarnaast zal een groot aantal landen - o.a. Estland, Finland, Servië, Rusland, Zweden en Portugal - dit concert op een later tijdstip uitzenden.

De huiskamer waarin dit concert plaats vindt, biedt slechts plaats aan 20 mensen.

Voor meer informatie www.radio4.nl



Ingezonden persbericht