Gemeente Drechterland

25-4-2007
Informatieavond in Stede Broec

Zuiderdijkversterking van start

Eind mei start de aannemer met het versterken van de dijk Enkhuizen-Hoorn voor het traject tussen Enkhuizen en Gemaal de Drieban in Venhuizen. Er wordt uitleg gegeven over het werk op maandag 14 mei om 19:45 uur in het gemeentehuis van Stede Broec.

De informatiebijeenkomst is vooral bedoeld voor bewoners en betrokkenen bij het traject tussen Enkhuizen en Gemaal De Drieban in Venhuizen. De werken aan het traject tussen De Weed en Hoorn starten dit najaar. Een informatiebijeenkomst over dit deel van de Zuiderdijk volgt na de zomervakantie.

Samenwerking
Bij het samenstellen van het dijkversterkingplan Enkhuizen-Hoorn, is door het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) samenwerking gezocht met gemeenten, bewoners en maatschappelijke organisaties. Door de samenwerking wordt beter rekening gehouden met de effecten van de versterking op het landschap, de natuur en de cultuurhistorie in de woon-, werk- en leefomgeving. Ook is veel energie gestoken om bewoners aan de dijk en overige betrokken tijdig en goed te informeren over het werk.

Website Dijkversterking
Vooral over de bereikbaarheid van percelen en te verwachten grootschalige transportbewegingen informeert HHNK zo snel als mogelijk. De informatie leest u overigens in deze rubriek van de Middenstander meet nieuws op maat voor Drechterland. Op de website van Drechterland is op dit moment een banner link geplaatst naar de website van HHNK.

Vragen over het project kunt u het beste stellen aan het hoogheemraadschap via telefoonnummer 0299-663000 of via de e-mail: info@hhnk.nl.

---