Gemeente Zandvoort


Informatie- en inspraakavond project 'Busbaan Prinsesseweg en kruisingen Tolweg' (03 mei 2007)

Met een informatie- en inspraakavond start de gemeente de officiële communicatie en inspraak over het project 'Busbaan Prinsesseweg en kruisingen Tolweg'. 14 mei - Gemeenschapshuis. Omwonenden hebben een speciale uitnodiging gekregen.

Hieronder volgt de bewonersbrief.

Aan de bewoners van dit pand
Uitnodig informatie- en inspraakavond op 14 mei 2007

Geachte heer/mevrouw,

Het college van Burgemeester en Wethouders nodigt u uit voor een speciale informatie- en inspraakavond over het project 'busbaan Prinsesseweg en kruisingen Tolweg'. De bijeenkomst is op 14 mei aanstaande in het Gemeenschapshuis en duurt van 19.30 uur tot uiterlijk 22.00 uur.

Het project 'busbaan Prinsesseweg en kruisingen Tolweg' staat niet op zichzelf. Het vloeit, beleidsmatig gezien, voort uit het Gemeentelijke Verkeer en Vervoerplan. Daarin staan verschillende projecten. Nu de 'Zandvoortselaan onder de bomen' gereed is, staat dit project als volgende gepland. Ook belangrijk: na de zomer van 2006 is, op verzoek van de provincie Noord-Holland, het project met voorrang aangepakt, waarbij de doorstroming van de bus, de verkeersveiligheid en de algemene doorstroming belangrijke items zijn. We starten nu het officiële traject gericht op informatie, inspraak en bestemmingsplannen.

Het project is vaak aangekaart. In het verleden bent u al eerder geïnformeerd. In 2002 heeft de gemeente Zandvoort tijdens een informatieavond met belanghebbenden gesproken over de kruisingen van de Tolweg met de Zandvoortselaan - Haarlemmerstraat - Kostverlorenstraat en met de Dr. C.A. Gerkesraat. En vorige zomer bent u nog geïnformeerd door middel van een huis aan huisbrief.

Waar kunt u inhoudelijke informatie vinden?

- Op www.zandvoort.nl staat op de homepage. onder het kopje 'actueel' een submap 'plannen en projecten'. Hier staat ook het project onder de naam 'kruispunten Tolweg/busbaan Prinsesseweg'.
- In de hal van het gemeentehuis ligt het plan ter inzage en hangen de desbetreffende tekeningen. Ook staat er een computer waarop het project gepresenteerd wordt en waarop u de toekomstige doorstroming van de kruisingen kunt zien, zoals deze in een computermodel zijn gesimuleerd.
- Tijdens de informatie- en inspraakavond zal natuurlijk alle informatie beschikbaar zijn.

Het verloopt de avond?
Vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom. Eerst geven we een toelichting. Daarna kunt u informatieve vragen stellen. Na de pauze volgt het formele inspraakgedeelte. Dan kunt u uw mening of reactie geven over de voorgestelde herinrichting.

Schriftelijk reageren en het vervolg
Natuurlijk kunt u uw mening ook schriftelijk kenbaar maken door een brief te sturen naar de gemeente. De termijn hiervoor sluit op dinsdag 5 juni 2007. Na de inspraakperiode, zullen de vragen beantwoord worden in een inspraakrapportage. Deze zal vervolgens worden vastgesteld door het college van Burgemeester & Wethouders. Na de inspraakprocedure volgen twee bestemmingsplanprocedures:
- voor de bestemming van de Prinsesseweg en een stukje groen aan de Tolweg
- voor de bestemming van de nog te verwerven grond van derden.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en zien u graag op de 14 mei in het Gemeenschapshuis.

Zandvoort, 28 april 2007

Wethouder Verkeer en Vervoer
W.W.S. Tates