Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Forrester: alfabet heeft een van de beste oplossingen voor Enterprise Architecture

Product 'planningIT' noteert eerste plaats in de categorie modeling, lifecycle management en publishing

Amsterdam, 14 mei 2007 --- alfabet, leverancier van planningIT, een procesgeoriënteerde standaard software oplossing voor IT planning, bezit volgens een recent onderzoek van Forrester' een van de beste oplossingen op het gebied van Enterprise Architecture. In de categorie modeling en lifecycle management is alfabet zelfs de beste aanbieder. In het Forrester rapport zijn 10 geselecteerde oplossingen op basis van 120 criteria beoordeeld.

Volgens Forrester is alfabet's planningIT "de beste Enterprise Architecture oplossing voor change management omdat alfabet de tijddimensie aan EA tools toevoegt. Om de planning voor IT-veranderingen te ondersteunen, voorziet alfabet verschillende organisatietypes met modellen, workflows en dashboards." Het rapport beschrijft planningIT eveneens als "een bijzonder goed aanbod voor kopers die zoeken naar oplossingen voor strategie management en planning voor IT gedreven veranderingen. Daarnaast is het een goed product voor project portfolio management met EA informatie."

"De Enterprise Architecture Management markt wordt gedreven door de verschuiving van modelling tools naar geïntegreerde samenwerkingsplatforms. Die helpen organisaties om transparantie van hun huidige en toekomstige IT-landschappen te handhaven en hun IT voor de maximale return on investment (ROI) te organiseren", zegt Erik Masing, CEO van alfabet. "Met onze actuele innovaties op het gebied van compliance management, budgetplanning en SOA breiden wij ons aanbod uit. Door de consequente doorontwikkeling van onze visie en technologie blijft alfabet aan de top van de markt voor Enterprise Architecture. Wij verheugen ons dan ook over de erkenning van ons product- en serviceaanbod door Forrester", aldus Masing.

Forrester stelt de EA markt op ongeveer 240 miljoen euro voor 2006, goed voor een groeipercentage van tussen 12 en 20 procent in de afgelopen drie jaar. Forrester merkt op dat de drijfveer voor de groei in de Enterprise Architecture markt bij de IT-managers ligt. "Als zij de waarde zien van de architectuurprogramma's stimuleren zij een breder gebruik onder IT'ers."

Over alfabet

alfabet AG ontwikkelt en implementeert planningIT, de eerste geïntegreerde standaardsoftware die ondernemingen helpt haar IT-uitgaven en -prestaties te verbeteren en het plannen van IT als business te optimaliseren. Het bedrijf bedient een globale gebruikersgemeenschap van 15.000 IT-professionals in de sectoren: automotive, financiën, telecommunicatie, logistiek en transport, toerisme, chemie, energie en in dienstverlenende industrieën. alfabet is sinds 1997 in Berlijn gevestigd en tot het klantportfolio horen enkele multinationale ondernemingen zoals DaimlerChrysler, Deloitte, Deutsche Bahn, BMW, BP en T-Systems. IT-onderzoekbureau Gartner heeft alfabet uitgeroepen tot "Cool Vendor" op het gebied van Enterprise Architecture. Kijk voor meer informatie over alfabet op: www.alfabet.de

Voor meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong
Anke van Heerebeek

020 421 0565
anke@l-dj.nl

alfabet AG

Henri Maré

030 88 99 136

henri.mare@alfabet.de

' The Forrester Wave: Enterprise Architecture Tools, Q2 2007 door Henry Peyret, 25 april 2007