Ingezonden persbericht


Persbericht

14 mei 2007

Mainhattan breekt alle records
Met NS Internationaal met 300 km per uur naar Frankfurt am Main

De hoogste toren van Europa's vasteland kenmerkt de naderende skyline. Even waan je je in The Big Apple, maar in werkelijkheid ben je op weg naar het 'Manhattan van Europa': Frankfurt.

Met de hoogste toren van het vasteland van Europa, als de meest bezochte Duitse stad, als financieel centrum van Europa, als Duitse stad met het grootste station voor personenvervoer, het belangrijkste snelwegknooppunt en het grootste museumfeest breekt Frankfurt alle records. En ook de reis ernaartoe is baanbrekend: met de internationale trein ICE International bereik je tussen Keulen en Frankfurt de topsnelheid van 300 km per uur. Een snelheid die zelfs op de Duitse snelwegen niet voor auto's is weggelegd.

Frankfurt is niet voor niets de meest bezochte stad van Duitsland. Voor zakenmensen is Frankfurt een zeer belangrijk handelscentrum. In deze stad zijn onder andere de financiële beurs, Frankfurter Messe en de Europese Centrale Bank gevestigd. Daarnaast bevindt een gedeelte van de wereldtop van creatieve breinen en artdirectors zich in deze reclamehoofdstad.

Voor de weekendgasten biedt Frankfurt veel mogelijkheden op zowel het gebied van kunst en cultuur, als op het gebied van winkelen. In de geboortestad van Goethe zijn meer dan 40 musea en 60 theaters te vinden met een breed aanbod van tentoonstellingen en voorstellingen. Daarnaast vindt in het laatste weekend van augustus het jaarlijkse Frankfurter Museumsuferfest plaats. Met meer dan drie miljoen bezoekers uit de gehele wereld is dit een van de grootste culturele evenementen van Europa. Ook op het gebied van winkelen zal Frankfurt je verrassen. Met vele winkelstraten en winkelcentra is het een shoppingparadijs voor iedereen die houdt van luxeartikelen, handwerk en internationale mode van topontwerpers.

"Ook wij merken dat Frankfurt een veel bezochte stad is voor zowel zakelijke als vrijetijdsreizigers", zegt Linda Schulte, hoofd Marketing van NS Internationaal. "NS Internationaal brengt al vijf jaar zijn reizigers op topsnelheid naar Frankfurt. Zeven keer per dag rijdt ICE International in slechts vier uur vanaf Amsterdam naar hartje Frankfurt. Steeds meer reizigers ontdekken het comfort, het gemak en de snelheid van het reizen per ICE International. Zo steeg het aantal geboekte reizen naar Frankfurt in het eerste kwartaal van 2007 met 10% ten opzichte van hetzelfde kwartaal van 2006. "

Meer informatie: www.nsinternationaal.nl.

*****

Noot aan de redactie